Metin Feyzioğlu dönemi bitti… Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı Erinç Sağkan

2013 yılından bu yana TBB’de başkanlık görevini yürüten Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi. Feyzioğlu, Sağkan’ı Instagram mesajıyla tebrik ederken “Allah’a ısmarladık” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı için yapılan seçim sonuçlandı. Sonuçlara göre Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, yeni TBB Başkanı olurken Metin Feyzioğlu yarışı kaybetti.

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için seçim yapıldı.

Toplamda 348 delegenin oy kullandığı seçimde üç aday yarıştı.

Delegeler, Türkiye Barolar Birliği’nin yeni yönetimi için mevcut başkan Metin Feyzioğlu, Erinç Sağkan ve Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’a oy verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genel kuruldaki başkanlık seçimini, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan kazandı.

Diğer aday Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 delege ise başkanlık seçimi için oy kullanmadı.

Böylece 2013 yılından beri başkanlık görevini yürüten Feyzioğlu dönemi sona ermiş oldu.

Sağkan’ın yönetim kurulu

TBB Başkan adayı Erinç Sağkan yönetim kurulu adayları listesinde şu isimler yer alıyordu:

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, İzmir Barosu delegesi Ercan Demir, Muş Barosu delegesi Abdülbaki Çelebi, Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt, Muş Barosu delegesi Ali Bayram.

İlk tebrik Yavaş’tan

Sağkan'a siyaset cephesinden ilk tebrik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Yavaş, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

İmamoğlu da "Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan'ı ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve adaleti egemen kılma mücadelesinde başarılar diliyorum" diye yazdı.

Sağkan: Kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz

Seçilmesinin ardından bir açıklama yapan Sağkan, "Bu ülkede hiçbir avukat, baro yalnız; yurttaşlarımızın hiçbiri de savunmasız kalmayacak' diyorduk, bundan sonra da vatandaşlarımızın, avukatlarımızın, stajyer avukatlarımızın göreceği duruş tam bu şekilde olacaktır" dedi. 

Seçime delegelerin tamamının katıldığını belirten Sağkan, "Genel kurul irademiz, değişimden yana tavır koydu. Kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Feyzioğlu: Allah'a ısmarladık

Seçimi kaybetmesinin ardından Instagram hesabından bir paylaşım yapan Feyzioğlu, Sağkan'ı tebrik etti. 

Feyzioğlu mesajını, "Allah'a ısmarladık" diye bitirdi. 

Kılıçdaroğlu: Yakındır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutladı. 

CHP lideri, "Hukukun egemenliğini birlikte tesis edeceğimiz, ülkemizde görevinizi hiçbir baskı altında kalmadan yerine getireceğiniz günler yakındır!" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU