"Kanada Kraliçesi" olduğunu iddia eden QAnoncu, "Aşı yapan herkesi vurarak öldürün" deyince gözaltına alındı

Romana Didulo kısa süre önce takipçilerine kendisine bir arama emri tebliğ edildiğini ve akıl sağlığı yasası uyarınca Victoria'daki Royal Jubilee Hastanesi'ne götürüldüğünü söyledi

Polis, Romana Didulo'nun iddialarını henüz doğrulamadı (Telegram/ROMANADidulo)

Kanadalı bir QAnon takipçisi ve aşı karşıtı olan Romana Didulo, Britanya Kolumbiyası eyaletindeki Victoria'da kendisine isnat edilen sağlık görevlilerinin "vurularak öldürülmesini" söylediği gönderileri nedeniyle gözaltına alındığını öne sürdü.

Didulo kendisine "Kanada Kraliçesi" diyor ve Kanada'nın gizli hükümdarı olduğuna inanıyor. Kanada'nın gerçek devlet başkanı olduğunu ve Kraliçe II. Elizabeth'in idam edildiğini savunuyor.

QAnoncu sosyal medya fenomeni, 70 binden fazla takipçisi bulunan şifreli Telegram uygulaması da dahil birçok çevrimiçi platform kullanıyor. Gönderilerinin çoğu QAnon'un savaş narası olan "Her Yere Bir Arada" (Where We Go One We Go All) veya "#WWG1WGA" etiketini içeriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa süre önce YouTube'daki takipçilerine kendisine bir arama emri tebliğ edildiğini söyledi. Eyaletin akıl sağlığı yasası uyarınca gözaltına alındığını ve bir değerlendirme için Victoria'daki Royal Jubilee Hastanesi'ne götürüldüğünü açıkladı. Daha sonra da sosyal medyada Kanada Kraliyet Atlı Polisi (Royal Canadian Mounted Police -RCMP) tarafından "serbest bırakıldığını" ve hastanenin "sorun bulmadığını" paylaştı.

Didulo genç yetişkinlere ve çocuklara Kovid-19 aşısı uygulayan sağlık görevlilerinin infaz edilmesini talep ettiği iddiasıyla gözaltına alındığını öne sürdü. Global News'ün haberine göre Didulo'nun gönderilerinden birinde, "19 yaş altı çocuklara koronavirüs19 aşıları/biyolojik silahları veya diğer herhangi bir aşıyı enjekte etmeye çalışan herkesi vurarak öldürün" yazıyordu. Daha sonra gönderideki öldürmek ifadesini "tutuklamak" olarak değiştirmişti.

Vice'ın haberine göre Didulo'nun bir önceki gönderisinde, "Tüm hainleri yakalayıp gözaltına almak için lütfen havalimanlarını, hastaneleri, okulları, stadyumları ve diğer halka açık yerleri kullanın" ifadeleri yer alıyordu.

Her biri için Askeri Mahkeme'nin düzenleneceği ve kurşuna dizilerek veya asılarak infaz edilecekleri güne kadar orada kalacaklar.

Didulo, Twitter'da Kanada'nın bir "#VaccineFreeNation" (#AşısızUlus) olduğunu yazdı ve takipçilerine şunları söyledi:

Ülkeniz ve halkınız kasten zehirleniyorsa ... Gerçek bir lider olarak, siz de halkınızı zehirleyenlerin kalıcı şekilde ortadan kaldırılmasını emredersiniz.

Daha sonraki gönderilerde tehditler yer aldı:

Hakkınızda Kanada'da terörizmle ilgili dava açmadan önce şimdi sizi Kanada Krallığı'ndan derhal çıkmanız için uyarıyorum... bu dava #ölüm cezası gerektirir.

Didulo'nun takipçilerini Kanadalı yetkilileri iktidardan indirmeye ve hükümet binalarını ele geçirmeye teşvik eden paylaşımlar yaptığı da iddia edildi.

RCMP, Didulo'nun gözaltına alınmasıyla ilgili söylediklerinin doğru olup olmadığını doğrulamadı. Polis, The Independent'a şu açıklamayı yaptı:

Genellikle RCMP yalnızca bir soruşturmanın cezai suçlamalarla sonuçlanması durumunda yürüttüğü soruşturmayı, ileri sürülen herhangi bir suçlamanın niteliğini ve olaya karışan kişinin/kişilerin kimliğini teyit eder. Olayla ilişkisi bulunan kişilerin mahremiyetine dair endişeler nedeniyle belirli tıbbi ayrıntıları (yani; akıl sağlığı endişeleri nedeniyle transfer edilme) kamuyla paylaşmıyoruz. Yukarıda belirtilenler göz önüne alındığında, teyit etme imkanımız yok.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU