Çin'de 6 yıl sonra ilk kez bir Güney Kore filmi vizyona giriyor

2015 yapımı "The Assasination", Çin sinemalarında gösterime giren son Güney Kore filmiydi

2020 yapımı Güney Kore filmi Oh! My Gran (EonTalk)

Neredeyse 6 yılın ardından Çin sinemaları bugün bir Güney Kore filmini gösterime sokuyor. Bu durum Pekin'in Asya ülkesinden filmlere uyguladığı boykotun sona erdiği anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu adım iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmeye başladığının bir göstergesi olarak görülüyor. 2015 yapımı "The Assasination", Çin sinemalarında gösterime giren son Güney Kore filmiydi.

Seul, 2016'da ABD'ye ait bir füze savunma sistemi olan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması'nı konuşlandırınca Çin, kızgınlığını Güney Kore yapımı içerikleri engelleyerek belli etmişti.

Variety'e göre, resmi film afişleri Çin sinemalarının cuma günü (3 Aralık) 2020 yapımı komedi filmi Oh! My Gran'i gösterime sokacağını gösterdi.
 


Oh! My Gran, Du-won'un bir araçla çarpıp kaçma kazasına karışan kızı Bo-mi'nin hikayesini anlatıyor. Kazaya tanık olanlar arasında Bo-mi'nin büyükannesi Moon-hee ve köpeği Aengja da vardır fakat Moon-hee, Alzheimer hastasıdır.

Bu nedenle Du-won suçluyu yakalamak için annesiyle beraber Geumsan kentinin her köşesine gider.

Seul'den bir dışişleri bakanlığı yetkilisi "[Filmin gösterime girmesini] olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kültürel içeriklere ilişkin görüşlerimizi Çin tarafına çeşitli vesilelerle ilettik ve yapılan istişarelerin daha olumlu adımlar atılmasına yol açabileceğini umuyoruz.

Geçen ay Çin'in siber uzay düzenleyicisi, ünlülerin çevrimiçi varlığına düzenleme getireceğini açıklamıştı. "Olumlu ve sağlıklı bir internet ortamı" yaratma girişimi olan hamle, yıldızların kişisel bilgileriyle çeşitli çevrimiçi sitelerdeki reklamlarının düzenlenmesini içerecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU