Selvi: Nebati, yeni ekonomi politikalarının mimarlarından

"Zor bir dönemde ateşten gömlek giydi"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Nureddin Nebati’nin Türkiye’nin “yeni ekonomi politikası”nın mimarı olduğunu söyledi.

Selvi, hafta başında gerçekleşen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nebati’nin selefi Lütfi Elvan ile bir görüşme yaptığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Lütfi Elvan’ın bir süredir istifasını verdiği ama kabul edilmediği konuşuluyordu” diyen Selvi, şunları yazdı:

Ama işin aslı Lütfi Elvan 22 Kasım tarihindeki görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözlü olarak affını istemiş, uygun gördüğü bir tarihte ayrılabileceğini ifade etmişti. Ama bu durumun sürdürülemez olduğu biliniyordu. AK Parti grubundan sonra Lütfi Elvan talebini tekrarlayınca, bir krize meydan vermeden değişim gerçekleştirildi.

Nebati’nin iktidarın “düşük faiz, yüksek büyüme” politikasının mimarlarından olduğunu ifade eden Selvi, şunları söyledi:

 Yeni bakan için düşük faiz ve yüksek büyümeyi esas alan üretim ekonomisine dayalı yeni politikalarının sahiplerinden biri diyebiliriz. Zaten devir teslim töreninde de, ”En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdamdır” diyerek bunun işaretini verdi.

Milletvekilliği döneminden bu yana tanıdığım Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu topraklar için derdi ve davası olan birisidir. Zor bir dönemde ateşten gömlek giydi. İşinin kolay olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü yeni ekonomi modeliyle aynı zamanda bir zihniyet devrimine imza atmaları gerekiyor. Bunun için öncelikle piyasalara güven veren bir yönetim ortaya koyması gerekiyor. Çünkü ekonominin yarısı güven demektir. Dilerim ekonomide başarılara imza atan bir bakan olarak anılır. Kendisine başarılar diliyorum.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU