Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin gelecek yıl "çok devasa bir mücadele" vereceğini duyurdu

Kim Jong-un, Kuzey Kore ekonomisinin şu anda "istikrarlı biçimde yönetildiğini" söyledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un (ortada) Kore İşçi Partisi'nin Pyongyang'daki toplantısına katıldı (AP)

Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin savunma, tarım ve inşaat sektörlerinde ilerlemeyi sürdürmek için 2022'de "çok devasa bir mücadeleye" hazırlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Kim'in uyarıları Kore İşçi Partisi merkez komitesinin çarşamba günkü toplantısında geldi.

Kuzey Kore lideri, "Gelecek yıl önemli olacak çünkü bu yıl olduğu gibi çok devasa bir mücadele vermemiz gerekiyor" dedi.

Kuzey Kore ekonomik açıdan mücadeleye devam ederken, devlet haber ajansı KCNA'ya göre Kim, Kuzey Kore'de iktidardaki İşçi Partisi'nin siyasi hedeflerine ulaştığını ve Kim'in önceki aylarda başlattığı 5 yıllık ekonomi planını uyguladığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet işlerindeki ilerlemeyi "cesaret verici" diye niteleyen Kim, "Devlet ekonomisinin istikrarlı yönetiminin ve tarımla inşaat sektörlerinde elde edilen büyük başarıların ispatladığı üzere, genel olarak devlet işlerinde, siyaset, ekonomi, kültür ve ulusal savunma da dahil olumlu değişiklikler yapıldı" dedi.

Kuzey Kore merkezli internet sitesi NK News'ün partinin gazetesi Rodong Sinmun'a atıfla aktardığına göre Kim, Kuzey Kore ekonomisinin halihazırda "istikrarlı yönetildiğini" ekledi.

Parti politbürosu aralık sonunda, üst düzey liderlerin muhtemelen ekonomik faaliyeti gözden geçireceği ve 2022 için strateji belirleyeceği komite genel kurulu için bir araya gelecek.

Kim'in açıklamaları, Doğu Asya ülkesindeki vahim gıda ve elektrik krizi sürerken geldi.

Birleşmiş Milletler ajansları da dahil olmak üzere çeşitli düşünce kuruluşları ve kurumlar, Kuzey Kore'de Kovid-19 pandemisiyle daha da kötüleşen ciddi gıda ve enerji tedariki kıtlığına işaret ediyor. Bunun yanı sıra Kuzey Kore'nin ABD'yle olan düşmanca uluslararası bağlarının Pyongyang'ın nükleer ve füze programları üzerinde yaptırımlarla sonuçlanması da hayati nitelikteki finansmanı durduruyor.

Öte yandan bu, Kim'in 50 günden fazla bir süre içinde halkın önüne ikinci çıkışı oldu. Bu çıkış, Kuzey Kore liderini geçen yıldan bu yana sıklıkla tıbbi izin almaya zorlayan sağlık durumuyla ilgili endişeler sürerken gerçekleşti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU