CHP Grup Başkanvekili Altay: Nureddin Nebati'nin, Fetullah Gülen'le fotoğrafını yadırgamıyorum

CHP Grup Başkanvekili Altay, "Sayın Erdoğan'ın Fetullah Gülen ile farklı zamanlarda, farklı zeminlerde çekilmiş 7, 8 ayrı fotoğrafı var. Hükümet üyelerinin büyük çoğunluğunun, AK Parti üst yöneticilerinin neredeyse tamamının var" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Merkez Bankası Başkanı değiştikçe ekonomi batıyor, Hazine ve Maliye Bakanı değiştikçe Türk parası yerle yeksan oluyor. Erdoğan, bir çağrı yapıyorum; bakan değiştirmeyi, banka başkanını değiştirmeyi bırak, kafayı değiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomiden anlamadığını" ileri süren Altay, "Ekonomiyi bilmediğini söylesen, Türkiye ekonomisi, içinde bulunduğumuz bu halden süratle tırmanışa, iyileşme sürecine geçecektir" dedi.

TÜİK Başkanı Dinçer'e "gerçek enflasyonu açıklayın" çağrısı

Şu anda Türkiye'de asgari ücretin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirten Altay, "Devleti rüşvetten, yolsuzluktan arındır, asgari ücreti verginin dışında bırak, yetmez. Bütün ücretlerin asgari ücret kadar kısmı da vergi dışında olmalı, vergiden muaf olmalı. Bunu yapmazsan insanlar, gerçekten açlıkla karşı karşıya gelecek" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'e ve TÜİK uzmanlarına çağrıda bulunan Altay, "Allah'tan korkun, günaha girmeyin, gerçek enflasyonu açıklayın. Ah almayın kardeşim. Enflasyon rakamlarını aşağı çekerek, milyonların ahını alıyorsunuz. Milyonların rızkını çalıyorsunuz. Milyonların sofrasına, cebine, mutfağına elinizi sokuyorsunuz. Çekin o eli oradan. Asgari ücret neyse reel olarak bunu açıklayın" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" sözlerini eleştiren Altay, "Savaşı sen vermiyorsun, keşke versen. Savaşı millet veriyor. Açlığa, soğuğa, sana karşı millet bir savaş veriyor" açıklamasında bulundu.

"FETÖ'nün bedeni firarda, fikri iktidarda"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile fotoğraflarının olduğu belirtilerek, değerlendirmesi sorulan Altay, "Kimin yok ki? Sayın Erdoğan'ın Fetullah Gülen ile farklı zamanlarda, farklı zeminlerde çekilmiş 7, 8 ayrı fotoğrafı var. Hükümet üyelerinin büyük çoğunluğunun, AK Parti üst yöneticilerinin neredeyse tamamının var. Nureddin Nebati'nin, Fetullah Gülen'le fotoğrafını yadırgamıyorum." yanıtını verdi.

FETÖ'cüleri 6 tipte kategorize ettiğini anlatan Altay, "Çok gizli sırra sahip olanlar, çok parası olanlar, AK Parti üst yönetiminde hısmı olanlar, Meclis'e bomba sıktıranlar, bomba ve kurşun sıkanlar ve parası olmayanlar. Bunlardan parası olmayanlarla bomba ve kurşun sıkanlar cezaevinde, diğer saydıklarımın hepsi dışarıda. 6 tip FETÖ'cü var, 2 tipi cezaevinde, 4 tipi dışarıda. FETÖ ile fotoğrafı olmayan siyasetçi yok, ama buradan şu çıkabilir; FETÖ'nün bedeni firarda, fikri iktidarda." sözlerini sarf etti.
 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU