"Omicron varyantına karşı aşı yapacağız" diye eve giren hırsızlar 50 gram altın çaldı

Pista Devi, eşini aramak isteyince hırsızların başına tabanca dayadığını söyledi

Our World in Data'ya göre Hindistan'da toplamda 1,2 milyar doz aşı uygulanırken, nüfusun yüzde 32,5'i yani 1,8 milyon kişi tüm dozlarını yaptırdı (AFP)

Hindistan'da bir aile, Omicron varyantına karşı aşılama yapma bahanesiyle eve giren hırsızlar tarafından soyuldu.

Bangalor şehrinin Yeswantpur  bölgesindeki Brindavan Nagar'da pazartesi günü yaşanan olayda hırsızlar, Sampath Singh'in evine sağlık görevlisi kılığında geldi.

Yeswantpur  Polisi'nin açıklamasına göre üç kişi, koronavirüsün Omicron varyantına karşı bölgede aşılama yapan bir ekip olduğunu söyleyerek eve girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hırsızlar geldiğinde Singh evde yoktu ve kapıya bakan eşi Pista Devi, aşılama için geldiğini söyleyen kişileri içeri aldı.

Bunun üzerine hırsızlar Devi ve Singh'in üvey kızı Raksha'ya varyanta dair sorular sormaya ve vakit kazanmaya çalıştı.

Devi'yse eve aşılama için geldiklerini söylemek amacıyla eşine telefon etmeye çalışınca, hırsızlardan biri kadının başına tabanca dayadı. Daha sonra hırsızlar kadını ve kızı bir odaya kilitledi ve evden 50 gramlık altın mücevher çaldı.

Bu sırada Devi'nin büyük oğlu Vikram Singh eve geldi. İçerideki hırsızlardan biri sağlık görevlisi gibi davranmaya devam ederek Vikram'a aşı yaptırıp yaptırmadığını sordu. Vikram'ın aşı yaptırdığını söylemesi üzerine hırsız hızlıca olay yerinden kaçtı.

Polis, arabayla olay yerinden kaçan hırsızların kimliğinin henüz tespit edilemediğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.



Independent Türkçe, Sputnik International, ABP Live

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU