Vitor Pereira'nın yıldız oyunculara tavrı tartışılıyor... "Ya kafa buluyor ya da eski defterleri açarak intikam alıyor"

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Pereira'nın, takımdaki yıldız futbolcuları oynatmaması veya sahadan erken çıkarması eleştiriliyor. Spor yazarı Faik Çetiner, Pereira'nın bu tavrını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Vitor Pereira / Fotoğraf: AA

Son üç sezonda beklentilerin altında kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, 2021-22 sezonuna Vitor Pereira önderliğinde başladı.

İyi bir hazırlık süreci geçiren ve Süper Lig'de de 8. haftanın sonunda liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe'de dokuzuncu haftadaki Trabzonspor yenilgisi sonrası başlayan süreç tersine işledi.

Kötü gidişin sorumlusu olarak gösterilen 1 numaralı isim ise teknik direktör Vitor Pereira oldu.

Takımda kurguladığı üçlü savunma sezon başından bu yana eleştirilirken, Portekizli çalıştırıcı şimdi de yıldız oyuncular nedeniyle eleştirilerin odağında.

Mesut Özil'i oynatmadığı gerekçesiyle başkan Ali Koç tarafından canlı yayında uyarılan Pereira, sakatlığının ardından takıma dönen ve en etkili isimler arasında yer alan İrfan Can Kahveci'yi de oyundan erken alması nedeniyle tepki topluyor.

Savunmanın en önemli isimleri arasında yer alan ve gösterdiği performansla Avrupa kulüpleriyle ismi anılan Attila Szalai'yi de üç maçtır yedek kulübesinde oturtması, Pereira'nın yıldız oyuncuları istememesi şeklinde yorumlanıyor.

Öte yandan geçen sezona damga vuran Dimitrios Pelkas'ın bu sezon beklentilerin altında kalması de Portekizli teknik adamın yaklaşımı nedeniyle olduğu iddialar arasında. 

"İyi bir hoca olsa Özil'i ilk başa yazar, oyun planını da ona göre kurgular" 

Spor yazarı ve televizyon yorumcusu Faik Çetiner, Pereira'nın tavrını ve yıldız oyunculara yaklaşımını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.
 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter


Portekizli teknik adamın Özil'den yararlanamamasını değerlendiren Çetiner, şöyle konuştu: 
 

Mesut Özil'i oynatmaması hocalığıyla ilgili. Bence teknik direktör değil bir beden eğitimi öğretmeni. Başarısı yok. İyi bir hoca olsa Mesut Özil'i ilk başta yazar, oyun planını da ona göre kurgular, açığa koymaz, 10 numarayı verir ona. 


"Sahanın en iyisi İrfan Can'ı çıkartıyorsa şanslıdır çünkü Ali Koç Fenerbahçe'nin başkanı"

Pereira konusundaki esas sorununun Mesut Özil veya diğer isimlerle ilgili olmayacağını ifade eden Çetiner, Göztepe maçında yapılan değişiklikleri örnek gösterdi:

Bir teknik adam sahanın en iyisi İrfan Can'ı oyundan çıkartıyorsa şanslıdır çünkü Ali Koç Fenerbahçe'nin başkanı.

O anda Ali Şen veya Aziz Yıldırım olsaydı maçtan sonra onu kovardı. Hatta beklemez devre arası takıma müdahale ederdi.

Geçmişte çok müdahaleleri vardı. Ali Şen, Brezilya ile dünya şampiyonu olmuş teknik direktöre müdahale etti.

O yüzden Ali Koç'un sessizliğini ve suskunluğunu hala anlamış değilim. Fenerbahçelilerin sesini de duymuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Pereira ya kafa buluyor ya da eski defterleri açarak intikam alıyor"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un taraftarların sesine de kulak vermediğini ifade eden Çetiner, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Rizespor karşılaşmasında taraftarların bu duruma da tepki gösterebileceğini belirtti:
 

Fenerbahçe'nin hafta sonu Rizespor'u konuk edeceği maç kalabalık olacaktır. 25-30 bin seyircinin gideceğini tahmin ediyorum ancak protesto için gideceklerdir. Çünkü dayanılır gibi değil. Dün Fanatik'teki köşemde de yazdım.

Pereira resmen taraftarla, takımla, yöneticilerle kafa buluyor. Başka izahı yok! Sosa, Pelkas, Szalai gibi oyuncular kulübede ve Zajc-Meyer-Crespo orta sahasıyla hayati maça çıkan bir teknik direktör.

Bu adam ya kafa buluyor ya da eski defterleri açarak intikam alıyor. Bunun hiç öyle teknik direktörlükle ilgisi yok. Ortada başka bir mesele var. 'Onu oynattı, bunu oynatmadı' meselesi değil. Ya inadına yapıyor ya da beyni iflas etti ne yaptığını bilmiyor. Taktik teknik meselesi değil.


"İdeal 11 yerine 'Pereira'nın kafasına göre' diye not düşerim"

Medya kuruluşlarına da tavsiyelerde bulunan Çetiner, maçlardan önce yayınlanan muhtemel 11'ler konusunda şu öneriyi yaptı:
 

Fenerbahçe maçlarında ideal 11'i yazmam. Fenerbahçe'nin ideal 11'i yazarım. Altına da 'Pereira'nın kafasına göre' diye not düşerim. Bu kadar yani çünkü kimse ne olacağını bilemiyor. Hiçbiri bugüne kadar tutmadı. Kafasına göre yazarlarsa en azından daha doğru bir iş yapmış olurlar. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU