Omicron varyantına karşı ABD ve bazı ülkeler tedbirleri daha sıkılaştırıyor

ABD'ye giden yolcular daha sert koronavirüs test kurallarıyla karşı karşıya kalacak

Fotoğraf: Reuters

Dünya genelindeki birçok ülke, Omicron varyantının mevcut aşılara karşı direnç gösterebileceğine yönelik artan belirsizlik nedeniyle sınırlarını kapatmaya başlamıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD'ye havayoluyla giden yolcular daha sert koronavirüs test kurallarıyla karşı karşıya kalacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hong Kong ve Japonya seyahat kısıtlamalarını genişleteceklerini açıklarken, Avustralya'da da Omicron'un yayılması ve daha fazla vaka görülmesi bekleniyor.

Aceleyle devreye alınan küresel sınır kısıtlamalarından kurtulmak için Dünya Sağlık Örgütü ülkeleri seyahat önlemlerinde "kanıta dayalı ve riske dayalı bir yaklaşım" uygulamaya çağırdı. 

DSÖ, seyahat yasaklarının yayılmayı engellemeyeceğini ve "insanlar ve geçim kaynakları üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu" açıkladı.

Finansal piyasalar Moderna CEO'sunun koronavirüs aşılarının Omicron varyantına karşı etkinliği konusunda soru işaretleri yaratan açıklamalarının ardından gerilediği dip seviyelerden toparlansa da yatırımcılar temkinli kalmaya devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU