Navlunun bedeli ilk kez içindeki üründen daha pahalı hale geldi

Ticaret hayatında ilk kez navlunun bedeli içindeki üründen daha pahalı hale geldi. İhracatçılar, navlun fiyatının 20 bin doları bulduğunu belirtiyor

Uzakdoğu-Avrupa hattında Kovid-19 öncesinde 2 bin dolar seviyesinde olan navlun fiyatları, 20 bin dolara dayandı / Fotoğraf: AA

Uzakdoğu, Amerika ve Avrupa pazarında başlayan navlun fiyatlarındaki (geminin yük taşıma ücreti) artışlar, dünyanın her yerinde hissediliyor. Fiyatlar 10'a katlanmış durumda. Konteyner bulmak da zorlaştı. Global enflasyonu tetikleyen bu durum birçok ülkeyi zorda bırakıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzakdoğu-Avrupa hattında Kovid-19 öncesinde 2 bin dolar seviyesinde olan navlun fiyatları, 20 bin dolara dayandı. İhracatçılar, bu durumun uzak ülkelerle olan ihracata zarar verdiğini belirtirken, katma değerli ihracatın da önemini artırdığını aktarıyor. Konteyner sorunun çözülmemesi durumunda ise özellikle katma değeri düşük ürünlerin ihracatında sıkıntılar yaşanabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan global pazarlardaki navlun sorunu Çin'in Avrupa ülkelerine olan ihracatını da olumsuz etkiledi. Bu dönemde Çin-Avrupa rotasında fiyatlar neredeyse 4 kattan fazla arttı. ABD-Çin arasında konteyner için 20 bin dolar gibi rekor rakamlar görüldü.

Türkiye için olumlu

Çin-Avrupa ve Çin-ABD arasında navlun fiyatlarının 5 ila 10 kat artması Türkiye pazarına ise olumlu yansıdı. Bazı Avrupalı firmalar alımlarını buraya kaydırdı. 

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Ajansı'nın (UNCTAD) yeni yayınladığı raporda, küresel ekonomik toparlanmanın yüksek navlun fiyatları ve Kovid-19'un denizcilik sektörü üzerindeki kalıcı etkileri tarafından tehdit edildiğini belirtti. UNCTAD, deniz taşımacılığı tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar çözülene ve liman kısıtlamaları normale dönene kadar küresel tüketici fiyatlarının 2022'de önemli ölçüde artacağı konusunda uyarıda bulundu.

"İçindeki üründen daha değerli"

TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, global ticarette olağanüstü günlerden geçtiklerini belirterek, ticaret hayatında ilk kez navlunun bedelinin içindeki üründen daha değerli hale geldiğini söyledi.

 İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak ise, konteyner bulmayla ilgili sorunun pandemi zamanına göre azalmaya başladığını belirterek, "Fakat yine de özellikle Uzakdoğu, ABD ve Çin'den gelen konteynerların fiyatları yüksekliğini koruyor. Gelecek dönemde bu sorunların tamamen çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İhracatçının ana gündemi navlun fiyatları

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, konteyner sorunun ihracatçının ana gündemi olmaya devam ettiğini belirtti.

Özger şunları söyledi:

Konteyner sorunu devam etmekte ve bu sorunu acilen çözmemiz gerekiyor. Şu an kurların yüksek olmasından kaynaklı ihracatımızın aksamaması lazım, bununla ilgili gerekli önlemlerin acilen alınmasını temenni ediyoruz

 

Sabah

 

DAHA FAZLA HABER OKU