Hayvan deneylerinden ötürü aşı olmayı reddeden vegan, Kovid-19'dan öldü

"Hiç bu kadar hasta hissetmemiştim, keşke aşı olsaydım"

Pfizer-BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson gibi farmakoloji devlerinin ilaçlarını hayvanlar üzerinde test ettiğini okuyan Steel'ın aşı konusundaki tereddüdü artmıştı (Go Fund Me/Glynn Steels Anısına)

Emma Steel, hayvanlara eziyet edildiği endişesiyle Kovid-19 aşısı olmayı reddeden vegan eşi Glynn Steel'in bu kararından pişmanlık duyarak öldüğünü söyledi.

Eşine göre Glynn Steel, yaşam destek ünitesine alınmadan önce "aşı için yalvardı". Ancak Emma Steel, aşının eşinde etki etmesi için artık çok geç olduğunu belirtti.

Çift aşılı Emma Steel, The Sun'a şunları söyledi: 

Glynn'in (Steel) bana söylediği son şey, "Hiç bu kadar hasta hissetmemiştim, keşke aşı olsaydım" oldu.

Emma Steel'ın, eşinin cenaze masraflarını karşılama amacıyla açtığı GoFundMe sayfasına göre, ağır hasta olan Glynn Steel yoğun bakım ünitesine kaldırıldıktan sadece bir hafta sonra, 16 Kasım'da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

Aşının hayvanlar üzerinde test edildiğini öne süren Steel, aşıyı pas geçmiş.

Emma Steel, The Sun'a, "Glynn çok hassas bir ruha sahipti, vegandı ve hayvanlar üzerinde test edildiği için Kovid aşısı olmak istememişti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pfizer-BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson gibi farmakoloji devlerinin ilaçlarını hayvanlar üzerinde test ettiğini okuyan Steel'ın aşı konusundaki tereddüdü artmıştı.

Fakat 54 yaşındaki adam geçen ayın sonlarında soğuk algınlığına yakalanması ve nihayetinde Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla işler kötüye gitti.

Steel'ın sağlık durumu yaşı ve hiç aşı bağışıklığının bulunmaması sebebiyle günler içinde kötüleşti. Emma Steel 2 Kasım'da ambulans çağırmak zorunda kaldı ama hiçbiri müsait değildi. Nihayetinde eşini hastaneye kendisinin araçla götürmesi gerekti. Bu noktada Steel bilincini kaybetmişti.

Yaşam destek ünitesine bağlanan Steel, 10 Kasım'da yapay komaya alındı. Enfeksiyonla mücadele eden Steel pek de iyileşmedi. Haber, Steel'ın 16 Kasım'da yaşam destek ünitesi kapatıldıktan birkaç dakika sonra öldüğünü belirtiyor.

Eşi Emma Steel'ın açtığı GoFundMe sayfasında şu ifadeler var: 

Glynn büyük bir hızla hastalandıktan sonra yoğun bakım ünitesine, sonra da yapay komaya alındı. Sadece bir hafta içinde göçüp gitti. Glynn en hassas ruha sahipti, eşi Emma'yla gezmeyi severdi ve hayvanlar onun dünyasıydı.

Eşini Kovid sebebiyle yitiren Emma Steel'ın herkese bir mesajı var:

Tanıdığım herkese aşı olmalarında ısrar ediyorum.

Steel'ın cenaze masrafları için 4 bin sterlin (yaklaşık 70 bin TL) toplamayı uman aile, salı günü itibarıyla 1850 sterline (yaklaşık 32 bin TL) ulaşmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU