Bahçeli: Mansur Yavaş dikkat etsin, arkasında ülkücü nefesi var

Türkeş'i anma etkinliğine saldırı hakkında konuşan Bahçeli, ABB Başkanı Yavaş'ı suçladı ve "Her gün takip edeceğiz" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine saldırı düzenlenmesiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı suçladı. MHP lideri, “Etkinliğin Mansur Yavaş'ın elinin altında gerçekleştiği kanaati hakim. Mansur Yavaş dikkat etsin artık arkasında ülkücü nefes vardır. Her gün takip edeceğiz” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, Türkiye'nin ekonomik durumu konusunda görüşlerini dile getirdi. "Yaşadığımız ekonomik sorunların iç yüzünü doğru tefrik etmek zorundayız" diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Bu ülke hepimizin. Temiz bir dil kullanmak, erdemli olmak öncelikle siyasi partilerin müşterek sorumluluğudur. Türk milleti sahnelenen ekonomik olayların benzerlerine mazisinde defalarca şahit olmuştur. Ekonomik çetelerin, küresel tefecilerin neyi amaçladıkları, vicdan sahibi her insanımızın malumudur.


"Ekonomi, rakam ve grafikten çok öte bir alandır"

"Lambamıza koyacak gaz yağı bulamıyorduk ama milli mücadelede düşmanın hayallerini kırdık. Çünkü yokluğa dayanabilirdik ama köleliğe tahammül edemezdik" diyen Bahçeli, "ekonominin rakam ve grafikten çok öte bir alan olduğu" görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Vicdan seferberliği" önerisi

Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ne ekonomi eski ekonomidir, ne dünya eski dünyadır. Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı sağlamak zorundayız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir. Ama hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. Makro ve mikro istikrar sağlanacaktır. İnsanımızın omuzuna çöken ağırlığın samimiyet ile farkındayız. Ekonomik dengelemenin de günbegün hayata geçtiğinin de farkında olunmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarından istifade eden ve servetlerine servet katan izansızlarla kıran kırana mücadele edeceğiz. Enflasyon ile mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Mal satan, pazarlayan şirketlerimizin yüzde 2 ile yüzde 5 indirime gitmeleri milli dayanışmamızın manevi harcıdır. Vicdan seferberliği ile bunların üstesinden gelmek mümkündür.

ÜFE-TÜFE makasında rekor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ekim ayı verilerine göre Türkiye’de yıllık tüketici enflasyonu yüzde 19,89 olmuştu. Bahçeli’nin “indirim” talep ettiği üreticiler için enflasyon da yüzde 46,31 olarak açıklanmıştı. Üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasındaki makas ise yüzde 26,42 ile rekor kırmıştı.

Mansur Yavaş'a suçlama

Bahçeli, toplantıda değinmediği Türkeş anmasına saldırıyla ilgili grup çıkışında gazetecilere konuştu.

MHP lideri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı suçladı ve “Etkinliğin Mansur Yavaş'ın elinin altında gerçekleştiği kanaati hakim. Mansur Yavaş dikkat etsin artık arkasında ülkücü nefes vardır. Her gün takip edeceğiz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU