Avusturya'da zorunlu aşıya direnenlere para ya da hapis cezası verilmesi planlanıyor

Ülkede aşılamaya direnenler yakında sert cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Hazırlanan taslağa göre, aşı olmayan kişiye 7 bin 200 euroya kadar para cezası veya birkaç haftalık hapis cezası verilecek

Fotoğraf: Reuters

Yeniden artış gösteren Kovid-19 vakaları sonrası Avusturya, zorunlu aşılama uygulamasına geçme kararı almıştı.

Aşıyı reddedenlere yönelik yaptırımların ne olacağı henüz açıklanmazken, ülkede şimdilik aşısızlara sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Avusturya'da zorunlu aşılamaya karşı çıkanlar için ağır cezalar planlanıyor. Die Presse gazetesi tarafından Kovid-19 Aşıdan Korunma Yasası'nın sızdırılmış bir taslağına göre, aşıyı reddedenler, 7 bin 200 euro'ya kadar para cezası veya birkaç haftalık hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabul edildiği takdirde, şubat ayında yürürlüğe girecek olan yasa hem Alp'lere gelenler hem de daimi sakinler için geçerli olacak.

Tasarıya göre, planlanmış bir aşı randevusuna katılmayı reddeden herkes yerel makamlardan resmi bir celp alacak. Bir kişi ortaya çıkmazsa, sonraki dört hafta içinde bir kez daha çağrılacak.

İkinci resmi talebin de dikkate alınmaması durumunda, kişi 3 bin 600 euro para cezası veya dört hafta hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Aşı şartını ihlal ettiği için iki kez para cezasına çarptırılanlar için para cezası 7 bin 200 euroya çıkacak.

İstisnalara yalnızca 'yaşam veya sağlık için tehlike' nedeniyle aşı olamayanlar ile hamile kadınlar ve 12 yaşına kadar olan çocuklardan ibaret olacak. Tasarı ayrıca, destekleyici aşıların zorunlu olacağını söylüyor.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU