Kurtulmuş: Yılbaşı itibarıyla fiyat pahalılığını önleyecek birtakım adımlar atılacak

Türkiye'deki enflasyon ve fiyat artışlarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Vatandaşın çektikleri sıkıntıları gidermek için hükümetimiz her türlü desteği vermeye gayret ediyor" dedi

Fotoğraf: AA 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde, AK Parti Bilgi ve iletişim Teknolojileri Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Konuşmasında Türkiye'deki ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Ekonomik zor durumlardan geçtiğimiz bir süreçteyiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekonomideki bu sorunların geçici olduğunu ve bir süre sonra düzeleceğini iddia eden Kurtulmuş, "Bunlar geçici, inşallah bir müddet sonra Türkiye rotasına oturacak, bu büyüme trendleri daha da yüksek bir şekilde ileriye doğru gidecek, Türkiye üretmeye ve reel ekonomisini güçlendirmeye devam edecek, istihdamını artırmaya devam edecek" dedi.

"Hükümetimiz her türlü desteği vermeye gayret ediyor"

Halkın yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

Vatandaşımızın şu sıralarda çekmiş olduğu, büyük bir çoğunluğu pandemi ekonomisinden kaynaklanan sıkıntılarının farkında olduğumuzu da vatandaşımızla paylaşmak zorundayız. Onları dinlemek zorundayız. Onların çektikleri sıkıntıları gidermek için hükümetimiz her türlü desteği vermeye gayret ediyor. Yılbaşı itibarıyla bu fiyat pahalılığını önleyecek, enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmeyecek birtakım adımlar atılacak. 

Asgari ücret, emekliler ve 3600 ek gösterge başta olmak üzere bu konularda adımlar atılacağını vurgulayan Kurtulmuş,"Vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU