Ankara Emniyeti'nden "Türkeş etkinliği" açıklaması: Çevik Kuvvet, grupları ayırmış ve olay sonlandırılmıştır

Emniyetten yapılan açıklamada, konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği kaydedildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreterliğince anma etkinliğinin düzenleneceğinin Ankara Valiliğini bildirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

İlimizde düzenlenecek olan her türlü açık hava toplantısı ve kapalı yer etkinliğinde olduğu gibi etkinlikle ilgili risk değerlendirilmesi yapılarak İl Emniyet Müdür Yardımcısı emrinde yeteri kadar personelle görev alınmıştır. Organizasyonu düzenleyen kuruluş tarafından katılımcı sayısı ve isimlerine ilişkin bir bildirimde bulunulmadığı için katılımcı olarak gelenler üst aramaları yaptırılarak bina içerisine alınmıştır. Etkinliğe katılımcı gibi gelen şahıslarla etkinliği düzenleyenler arasında salon içerisinde arbede çıkmış, görevli personel ve çevik kuvvet personelimiz salon içerisine girerek grupları ayırmış ve olay sonlandırılmıştır. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir.

Ne olmuştu?

Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreterliği'nce, dün MHP kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doğum günü için Yenimahalle ilçesinde bir salonda anma etkinliği düzenledi.

Etkinlik sırasında salona giren yaklaşık 50 kişilik grup, programı düzenleyen kişilere saldırmış ve 4 kişi yaralandı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, saldırı anına ilişkin görüntüleri, "Ve polis işbirliği ile saldırı başladı" sözleriyle paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU