Prens Harry'nin mesajlarını çalan özel dedektif: Gençliğinde onu istismar etmiştim

Sussex Dükü'nün eski sevgilisi Chelsy Davy de çok yakından takip edilmiş

Prens Harry bu yıl eşiyle birlikte verdiği röportajda Britanya basınının saldırılarına karşı Kraliyet ailesinin kendisine yeterli desteği vermediğini söylemişti (AFP)

Özel dedektif Gavin Burrows, 2000'lerde Britanya'nın tabloid basını için Prens Harry'yi gençlik yıllarında istismar ettiğini söyleyerek özür diledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC'de yayımlanan The Prince and the Press (Prens ve Basın) adlı belgeselde konuşan Burrows, "Esasen onu gençlik yıllarından mahrum bırakan kişilerden biriydim" ifadelerini kullandı. 

Dedektif, Sussex Dükü'nün gençliğinin istismar edilmesindeki payından ötürü "çok üzgün" olduğunu söyledi. Burrows bunu o dönem açgözlü olduğu ve kokain kullandığı için yaptığını ifade etti. 

Prens Harry'nin gençliğinde onu çevreleyen basın kültürünü "acımasız" diye niteleyen Burrows, Sussex Dükü'nün 6 yıllık sevgilisi Chelsy Davy'yi 2011'de ayrılana kadar sık sık hedef aldığını söyledi. Dedektif şu ifadeleri kullandı:

Bir sürü sesli mesaj hack'leniyordu, telefonları ya da diğer iletişim aletleri sürekli izleniyordu. Chelsy, Prens Harry'yi görmeye gittiğinde arkadaşlarına böbürlenirdi.

Burrows, cinsel yolla bulaşan hastalık veya kürtaj belgesi olup olmadığını öğrenmek için Davy'nin tıbbi kayıtlarına da baktığını itiraf etti. 

Dedektif o dönem tabloid gazete editörlerinin Prens Harry'yi "yeni Diana" diye nitelediğini de belirtti. Sussex Dükü'nün annesi Prenses Diana, 1997'de Paris'te paparaziler tarafından takip edilirken trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 

Ancak Prens Harry'nin özel hayatı yıllar geçmesine rağmen hâlâ büyük bir merak konusu. Prens Harry ve Meghan Markle özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi gerekçesiyle Associated Newspapers Limited'a dava açmıştı. Mahkeme, Şubat 2019'da çiftin lehine karar vermişti. 

 

Independent Türkçe, People, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU