Şehirde dolaşan deniz aslanına suya kadar eşlik edildi

Polis küçük bir kalabalığın kaybolmuş deniz canlısını Pasifik Okyanusu'na geri kayarken alkışladığını söyledi

ABD'de Oregon eyaleti yaban hayatı polisleri, Lincoln City sakinleri tarafından görülen bir deniz aslanına denize geri dönmesi için eşlik etmek zorunda kaldı.

Yetkililere göre deniz aslanı, cuma akşamı Lincoln City Polis Departmanı'na ihbar edildiğinde ABD 101 No.lu Otobanı'na doğru giderken görülmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kolluk kuvvetleri, Oregon Eyalet Polisi'nden (OSP) destek istedi ve OSP'ye bağlı bir yaban hayatı polisi, cuma gecesi Lincoln City'deki çağrıya yanıt verdi.

OSP yapılan bir görüşmenin ardından deniz aslanına kontrplak kaplamayla Oregon kıyı şeridine kadar eşlik etmeye karar verildiğini açıkladı.

Deniz aslanı daha sonra en yakın su kütlesi olan ve doğrudan Pasifik Okyanusu'na akan Schooner Deresi'ne doğru iki blok öteye güdüldü.

OSP'nin Facebook sayfasında paylaşılan video, yerel halkın görünüşe göre "Tiffany" adını verdiği deniz aslanını ışıklar ona çevrilmiş halde Schooner Deresi'nde gösteriyordu.

Eyalet Polisi, "güvenli bir şekilde setten aşağı Schooner Deresi'nin bir kanalına kayan" deniz aslanının orada suların yükselmesini bekleyeceğini belirtti.

"Küçük bir kalabalık" kurtarma operasyonunun sonunu izledi ve OSP'ye göre "Deniz aslanı derede baloncuklar çıkarırken 'Yürü be Tiffany' tezahüratı yaptı".

OSP, "O sırada sular çekiliyordu, bu yüzden çok fazla su yoktu fakat deniz aslanı sular yükselene kadar kanalda dinlenebilecek. Ardından Siletz Körfezi'ne ve Pasifik Okyanusu'na yüzebilecek" dedi.

Oregon Balık ve Yaban Hayatı Departmanı'na göre eyalet, üç deniz aslanıyla iki fok balığı türüne ev sahipliği yapıyor ve bu hayvanlar sık sık görülüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU