Japonya, Omicron varyantı nedeniyle ülkeye yabancı ziyaretçi girişini yasakladı

Başbakan Kişida, "Omicron varyantına yönelik 'güçlü bir kriz hissi' yaşıyoruz" dedi

Fotoğraf: Reuters

Birçok ülke Omicron varyantının yayılması devam ederken, dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Japonya bütün ülkeyeye  yabancı ziyaretçi girişini yasakladı.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida,  bugünden itibaren tüm yabancılara sınırların kapatılacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kişida, ülke içinde Kovid-19 vakalarının "düşük seyrine" rağmen olası vaka sayısı artışlarına karşı "kriz hassasiyetiyle" hareket edeceklerini söyledi.

Başbakan Kişida, "Omicron varyantına yönelik 'güçlü bir kriz hissi' yaşıyoruz. Küresel bazda bir yayılma hareketi olabileceğinden sınır önlemlerini genişletmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Önceki varyantlardan daha bulaşıcı olan Omicron varyantı ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra, Avustralya, Belçika, Botsvana, İngiltere, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, İsrail, İtalya, Hollanda ve Güney Afrika'da görüldü.

Yeni varyantı "endişe verici bir varyant" olarak nitelendiren Dünya Sağlık Örgütü (WHO) varyantın ciddiyet düzeyinin anlaşılmasının "günler ila birkaç hafta" sürebileceğini açıkladı.

Farklı bir varyanttan şüphelenen ilk kişilerden biri olan Güney Afrikalı bir doktor, Omicron'un semptomlarının şimdilik hafif olduğunu ve evde tedavi edilebileceğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU