George R.R. Martin, Game of Thrones'un 5. sezonundan sonra "endişelenmeye başlamış"

HBO'nun hit dizisinin 5. sezonu 2015'te ekranlara gelmişti

Popüler dizinin spinoff'u House of the Dragon, 2022'de ekranlara gelecek (HBO)

George R.R. Martin, Game of Thrones'un 5. sezonunun yayımlanmasının ardından romanlarının HBO uyarlaması konusunda endişelenmeye başlamış.

Son derece popüler olan dizi, Martin'in ilki 1996'da yayımlanan fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın (A Song of Ice and Fire) bir uyarlamasıydı.

Game of Thrones, 2011'den 2019'a kadar 8 sezon boyunca ekranlardaydı. Dizide Emilia Clarke, Kit Harrington, Peter Dinklage ve Sophie Turner rol almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Winter is Coming sitesinin James Andrew Miller'ın yeni yayımlanan Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers adlı kitabından paylaştığı bir alıntı, Martin'in 2015'te dizinin gidişatından memnun olmadığını ortaya koyuyor.

Yazarın temsilcisi Paul Haas'tan yapılan alıntı, Martin'in daha 5. sezonda "[tuttukları] yoldan endişelenmeye" nasıl başladığını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Haas şunları söyledi: "George, Dan [Weiss] ve Dave'i [Benioff] seviyor ancak 5. sezondan sonra [tuttukları] yoldan endişelenmeye başladı çünkü George, hikayenin nereye gittiğini biliyor.

George 'Şablonumu takip etmiyorsunuz' demeye başladı. İlk 5 sezon George'un yol haritasına bağlı kaldı. Sonra George'un yol haritasından çıktılar.

5. sezon 2015'te yayımlanmış ve Arya Stark'ın (Maisie Williams) Siyah Beyaz Saray'da stajına başlamasının yanı sıra Daenerys Targaryen'in (Clarke) Tyrion'la (Dinklage) tanışması ve Jorah'ı (Iain Glen) sürgün etmesi gibi hikayeleri içermişti.

*Haberin devamı Game of Thrones'un 8. sezonuna dair spoilerlar içerir*

Haas ayrıca Benioff ve Weiss'ın HBO dizisinin (Bran Stark'ın Altı Krallık'ın Hükümdarı olduğu) finalinin Martin'in kendisinden geldiğine dair önceki iddialara rağmen, Martin'in Demir Taht'ı kimin kazandığını "kimseye söylemediği" konusunda ısrar etti.

Bran'i canlandıran Isaac Hempstead Wright da karakterin tahta geçme fikrinin Martin'den geldiğini söylemişti.

New Jersey doğumlu yazar, Buz ve Ateşin Şarkısı'nı sonuçlandıran romanlarını yayımlamadı. Bu nedenle dizi sorumlularının bazı sezonlar için "yol haritası" yoktu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU