Hellbound: Şaşırtan sezon finali tarikat için ne anlama geliyor?

Sezon finalinde bebek Toughie'nin ebeveynleri onu kurtarmak için kendilerini feda etmişti

*Uyarı: Spoiler içerir*

Netflix'in yeni Güney Kore yapımı dizisi Hellbound, Squid Game'in ilk sezonunun bitmesinin ardından izleyicilerin yeni gözdesi haline geldi. 

Netflix Türkiye'de bu hafta en çok izlenen dizi olan Hellbound dünyanın geri kalanında da önemli bir izlenme başarısı elde etti. Dizinin sonuysa en az Squid Game'in sonu kadar kafa karıştırıcıydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizide rastgele kişiler ölüme mahkum ediliyor ve günahları nedeniyle cehenneme gönderiliyor. Ölüm anı geldiğindeyse karanlık, habis canavarlar ortaya çıkıyor. Bu canavarlar kişilerin ruhlarını yanlarında götürmeden önce herkesin göreceği şekilde onları öldürüyor ve bedenlerini küle çeviriyor. Bu ölümler dizide "gösteri" diye anlandırılıyor. 

Hellbound'daki tarikat Yeni Doğru'ysa bu gösterilerin insanların doğru yola yönelmesi için Tanrı'nın gönderdiği işaretler olduğunu söylüyor. Yeni Doğru yalnızca günahkarların öleceğini öne sürüyor. Ancak dizi bu iddiayı çürüterek sona erdi. 

Bebek Toughie'nin ölmekten kurtulduğu sürpriz final pek çok izleyiciyi şaşkına çevirdi. Çünkü ilk kez yeni doğan birinin de ölebileceği gündeme gelmişti. 

Sezon finalinde Song So-hyun (Won Jin-ah) ve Bae Young-jae (Park Jung-Min) kendilerini feda ederek Toughie'yi kurtarmıştı. Yeni Doğru'nun iddiasını çürütmesi nedeniyle bebeğin varlığı tarikat için gelecek sezonda büyük bir tehdit haline gelecek gibi görünüyor. 

Toughie ölüm fermanı alan ilk bebek olmasının yanı sıra başkalarının fedakarlığıyla hayatta kalan ilk kişiydi de. Bu yalnızca günahkarlara değil herkese ölüm emrinin çıkabileceğine işaret etmiş ve kehanetlerin etkisiz olmadığını da göstermişti. Yani ölmekten kurtulmak için bir şeyleri feda etmeniz gerekiyor. 

Bununla birlikte televizyonda yayımlanan ilk gösterinin kurbanı Jung-ja'nın ekran kararmadan önce ortaya çıkması da cehennemin sanıldığı kadar uzakta olmadığını göstermiş olabilir. 

Acaba bu gerçekleri herkes öğrendiğinde Yeni Doğru nasıl bir strateji izleyecek?

Yeon Sang-ho imzalı dizinin 2. sezonunun akıl karıştıran birçok soruyu cevaplaması bekleniyor. Tabii Netflix, 2. sezon onayı verirse. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Newsweek

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU