Güney Kore'de stres atmak isteyenler para verip boş odada oturuyor

Güney Koreliler Kovid'le yaşamayı öğrenirken, dinlenmek için ayrılmış alanlar popülerlik kazanıyor

Seul Ormanı yakınındaki The Green Lab kafe, müşterilerin sakin ve huzurluca oturmak için zaman dilimi  rezerve etmesine olanak tanıyor (Green Lab/Facebook)

Bazen ihtiyacınız olan tek şey, doğal yaşamla çevrelenmiş sessiz bir yerdir. Burada stres atıp, çok ihtiyaç duyduğunuz ruh haline ulaşabilirsiniz.

Bazı Güney Koreliler, müşterilerin belirlenmiş "rahatlama" alanlarında zaman dilimleri rezerve etmelerine olanak tanıyan Seul Ormanı yakınlarındaki bir kafede, tam da bunu yapma ayrıcalığı için para ödüyor.

The Washington Post'un haberine göre The Green Lab, oradayken ayakkabı giyilmesine veya konuşulmasına izin verilmeyen, sadece 10 kişilik bir çay dükkanı.

Güney Koreliler arasında rahatlamaya ayrılmış bir alana sahip olma fikri popülerlik kazandığından, kafe koronavirüs pandemisi boyunca tutarlı seviyede ziyaretçi ağırladı.

Müşteriler, gökyüzüne ve bolca ağaca bakan bir odada rahat bir sandalyede oturup okuyabiliyor, yazabiliyor, meditasyon yapabiliyor veya bir fincan çay eşliğinde manzaranın keyfini çıkarabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Green Lab çalışanı Bae Hyun, The Washington Post'a Kore toplumunda "tamamen hiçbir şey yapmamanın kabul edilebilir olduğu" alanlar bulmanın zor olduğunu söyledi.

Bae Hyun, "Buna gitgide daha fazla ilgi duyuluyor gibi görünüyor fakat yaygın olarak popüler hale gelmesinin biraz daha zaman alacağını düşünüyorum" dedi ve halk Kovid'le yaşamayı öğrendikçe bu konseptin daha yaygın hale gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Güney Kore'deki stres seviyeleri, pandemi patlak vermeden önce de yüksekti; işçiler zamanla dünyadaki en fazla ek mesaiyi yapan çalışanlardan olmuştu.

Resmi rakamların 2017'de yüzlerce kişinin fazla çalışmaktan öldüğünü ortaya koymasının ardından, 2018'de Güney Kore hükümeti, maksimum çalışma saatlerini 12 saat ücretli ek mesaiyle haftada 68'den 40 saate indiren bir yasa çıkarmıştı.

Önceki aylarda yayımlanan bir ankette, Güney Koreliler arasındaki stres ve depresyon düzeylerinin pandemi nedeniyle arttığı ve ankete katılan bini aşkın Korelinin yüzde 72,8'inin stresli olduğunu söylediği ortaya çıkmıştı.

Tüketici eğilimleri araştırmacısı Yoon Duk-hwan, The Washington Post'a açıklamasında pandemi devam ederken dinlenme alanlarına daha fazla talep gösterilmesini beklediğini söyledi.

Duk-hwan, "Aynı anda hem kapana kısılmış hem de yalnız hissetmekle başa çıkmak zor" dedi.

Evlerinden başka bir yerde yalnız kalacakları bir alan istiyorlar.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU