Kardeşi, seks ticaretiyle suçlanan Ghislaine Maxwell'i savundu: "Dava abartılı bir gösteri"

Jeffrey Epstein'in eski sevgilisi, reşit olmayan kızları cinsel istismar için ayartıp pazarlamakla suçlandı

Ghislaine Maxwell mahkemede (Reuters)

Reşit olmayan çocukların seks ticareti ve istismarında rol oynadığı öne sürülen Ghislaine Maxwell'in erkek kardeşi, Ghislaine'nin davasının kız kardeşini "yıkmak" için "üstünkörü hazırlanmış" bir gösteri olduğunu iddia etti.

Daha önce de kız kardeşini savunan Ian Maxwell, The Associated Press'e yaptığı açıklamada 2019'da cezaevinde intihar etmemiş olsaydı Jeffrey Epstein hakkında açılacak davalardan şimdi Ghislaine'in sorumlu tutulduğundan yakındı.

Ian Maxwell röportajında yakınarak dava "şüphesiz yüzyılın en fazla abartılan davası. Bu dava onu yıkmak için tasarlandı; bunu başka türlü yorumlayamıyorum. Fakat Ghislaine, masumiyetine tamamen inandığı için yıkılmayacak ve elinden gelen en iyi açıklamayı yapacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ghislaine Maxwell, aylarca federal yetkililerden kaçtıktan sonra Temmuz 2020'de ABD'nin New Hampshire eyaletinde tutuklandığından beri masum olduğunu iddia ediyor. Hapishanede kaldığı süre boyunca sert muamele gördüğünü savunma ekibi ve ailesiyle birlikte öne sürerek şikayetçi olmuştu. Sanığa göre kendisine kurtçuk dolu yiyecekler verilmiş, sıçanların istila ettiği bir odada şiddetli floresan ışığı altında uyumaya zorlanmış ve onu duş alırken izleyen ve uykusunu bölen "ürpertici" gardiyanların aşırı derecede müdahaleci gözetimine tabi tutulmuştu.

Davayla ilgili diğer sorunlarının yanı sıra Ian Maxwell, kız kardeşinin kefalet talebinin reddedilmesinden de yakındı ve bu kararı "tamamen uygunsuz" olarak niteledi.

Ian, "Bazı çok ünlü, kötü şöhretli kişiler kefaletle serbest bırakılmıştı" dedi. 

Yakın zamanda George Floyd'u öldüren kişinin, yani bir katilin bırakılması gibi. John Gotti, başka bir katil, bir gangster. Harvey Weinstein, Bill Cosby, Bernie Madoff. Tabii ki de bu kefaletle serbest bırakılanların hepsi erkek. Ghislaine ise her nasılsa kefaletle serbest bırakılmayan bir kadın.

Ghislaine Maxwell'in kefalet talebi birkaç kez reddedilmişti. Geçen yıl bir (kadın) yargıç, kaçma riski taşıdığı için onun kefaletle serbest bırakılmaması gerektiğine karar vermişti. Karar metninde, "hiçbir tahliye koşulunun, sanığın gelecekteki duruşmalarda bulunmasını makul şekilde garanti edemeyeceği" ifadeleri yer almıştı.

Ian Maxwell ise davayı bir düzmeceye yakın görüyor. "Bu tam da danışıklı dövüş gibi bir iş değil" dedi ve "yine de Ghislaine'in, Epstein hakkında hiç açılmayan davalarla karşılaşması için üstünkörü hazırlandı" ifadelerini kullandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU