Karamollaoğlu: Gül'ün adaylığı gündemde yok

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Gül cumhurbaşkanlığı yapmış, tecrübesi olan eski bir arkadaşımız, kendisiyle istişare etmeyi faydalı bulduğum için görüşmeye gidiyorum, bir teklif götürmüyorum" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini açıklamıştı / Fotoğraf: Milli Gazete

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakın bir zamanda görüşeceğini açıklayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulislerde Karamollaoğlu'nun görüşmesinin Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday olması konusunu tekrar gündeme getireceği konuşuluyordu. Bu iddiaları reddeden Karamollaoğlu, “Gül cumhurbaşkanlığı yapmış, tecrübesi olan eski bir arkadaşımız, kendisiyle istişare etmeyi faydalı bulduğum için görüşmeye gidiyorum, bir teklif götürmüyorum" dedi.

Karamaollaoğlu, "Ama medyada sık sık dile getiriyor, cumhurbaşkanı adayı olması gibi bir ihtimal var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Bu müzakerelerin onunla ilgisi yok, bu konu şimdi gündemde değil. Muhalefet liderlerinin gündeminde değil. Gazeteciler konu bulamayınca bir şey uydurmak mecburiyetini hissediyorlar. Ben o konuyu görüşmek için gitmiyorum, kendisiyle Türkiye'nin sorunları hakkında bir fikir teatisinde bulunmak için gidiyorum, şu anda cumhurbaşkanı adaylığı gibi bir gündem yok

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2023’te yapılması planlanan seçim için “tekrar denkleme girdiğini” öne sürmüştü.

Selvi, "Kılıçdaroğlu mu Abdullah Gül mü?" başlıklı yazısında, "Abdullah Gül odaklı bir değerlendirmeyi paylaşmak istiyorum. "Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önünü kesip Abdullah Gül’ün önünü açacaklar" deniliyor. "Kılıçdaroğlu'na, 'Bak ne yaparsak yapalım seninle seçim kazanılamıyor' denilip Abdullah Gül aradan çıkarılacak" değerlendirmesi de yapılıyor" ifadelerine yer vermişti.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU