Metropoll Araştırma: Toplumun yüzde 71,2'si yoksullaştığını, yüzde 10,6'sı zenginleştiğini söylüyor

Türkiye'nin Nabzı Kasım 2021 araştırmasının sonuçlarına göre halkın yüzde 71.2'si yoksullaşırken, yüzde 10.2'si zenginleşti

İstanbul'da Halk Ekmek kuyruğunda bekleyen vatandaşlar / Fotoğraf: Twitter @hhlznzz

Merkez Bankası'nın faiz indrimi kararını hızla dalgalanmaya başlayan döviz kurlarındaki tarihi zirveler ve halkın düşen alım gücü yapılan kamuoyu araştırmalarına da yansımaya başladı. Yapılan son araştırma toplumda her 10 kişiden 7'sinin gelirlerinin azaldığını ve yoksullaştığını ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metropoll tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin Nabzı Kasım 2021 araştırmasının sonuçlarına göre halkın yüzde 71.2'si yoksullaşırken, yüzde 10.2'si zenginleşti. Maddi durumunun değişmediğini aktaranların oranı ise yüzde 17.7 oldu. Parti tercihlerine göre sonuçlarda ise AK Parti seçmeninin yüzde 30.9'u MHP seçmeninin ise yüzde 57.7'si fakirleştiğini açıkladı.

yoksul.jpg
Tablo: Metropoll Araştırma

 

3 AK Parti seçmeninden 1’i zenginleştiğini söylüyor

AK Parti seçmeninin yüzde 39'u maddi durumunun değişmediğini aktarırken, her 3 AK Parti seçmeninden biri de zenginleştiğini açıkladı. Diğer taraftan CHP seçmeninin yüzde 92.9'u, İyi Parti seçmeninin ise yüzde 89.7'si halkın yoksullaştığını belirtti. Yoksullaştığını açıklayan Saadet Partisi seçmeni oranı yüzde 91.9 olurken, MHP seçmeninin yüzde 13.1'i ise zenginleştiğini açıkladı.

gorev.png
Tablo: Metropoll Araştırma

 

Erdoğan'a görev onayı yüzde 40'ın altında

Metropoll'ün Türkiye'nin Nabzı Kasım 2021 araştırmasının sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı da yüzde 40'ın altına geriledi.

"Recp Tayyip Erdoğan'ın görev yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 54,5'i "Onaylamıyorum" yanıtını verirken, yüzde 39,3'ü ise "Onaylıyorum" yanıtını verdi.

gorev1.png
Tablo: Metropoll Araştırma

 

7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 37,5'e inen Erdoğan'ın görev onayı oranı, son araştırmada ilk kez yeniden yüzde 40'ın altına gerilemiş oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU