FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Turnuvada E grubunda Hollanda, Kanada, Kamerun, F grubunda ise ABD ve İsveç adlarını son 16 turuna yazdırdı. En iyi 4 grup üçüncüsü kontenjanından faydalanan son takım A grubundaki Nijerya oldu

Hollanda son 16 turunda Çin ile eşleşti / Fotoğraf: Reuters

Fransa'nın ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen ve 7 Temmuz'da sona erecek FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın grup aşaması, E ve F gruplarında oynanan 3. maçlarla tamamlandı.

E grubunda 3. maçlarına çıkan takımlardan Hollanda, Kanada'yı Anouk Dekker ve Lineth Beerensteyn'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Kanada'nın tek golünü Christine Sinclair kaydetti. Grubun diğer karşılaşmasında Kamerun, Yeni Zelanda ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz beraberlikle tamam mücadeleyi Kamerun Ajara Nchout'un 57. ve 90+5. dakikalarda attığı gollerle 2-1 kazandı. Yeni Zelanda'nın golünü 80. dakikada Aurelle Awona kendi kalesine attı.

Bu sonuçların ardından E grubunda 3'te 3 yapan Hollanda lider, 6 puanlı Kanada da ikinci olarak son 16 turuna çıktı. 3 puan toplayan Kamerun, en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerek tur atladı.

 

İsveç-ABD-Reuters.JPG
ABD, F grubunda 3'te 3 yaparak 9 puanla son 16 turuna yükseldi / Fotoğraf: Reuters

 

F grubunda ABD, İsveç'i Lindsey Horan ve Jonna Andersson (k.k)'un golleriyle 2-0 mağlup ederken grubun diğer karşılaşmasında Şili, Tayland'ı 2-0 yendi.

Grup maçlarının tamamlanmasının ardından F grubunda 9 puanlı ABD ve 6 puanlı İsveç, son 16 takım arasına girdi. Grup aşamasında 18 gol atan ABD, Norveç'in 1995'ten bu yana elinde tuttuğu turnuva rekorunu kırdı.

Brezilya, Çin ve Kamerun'dan sonra en iyi 4 grup üçüncüsü kontenjanından faydalanan son takım ise A grubunu 3 puanla bitiren Nijerya oldu.

Son 16 turu karşılaşmaları 22-25 Haziran tarihlerinde oynanacak.

Maçların sonuçları ve son 16 turu eşleşmeleri şöyle:

Gecenin sonuçları şöyle:

E grubu

Kamerun-Yeni Zelanda: 2-1
Hollanda-Kanada: 2-1

F grubu

İsveç-ABD: 0-2
Tayland-Şili: 0-2

Son 16 turu eşleşmeleri şöyle: 

Almanya-Nijerya
Norveç-Avustralya
İngiltere-Kamerun
Fransa-Brezilya
İspanya-ABD
İsveç-Kanada
İtalya-Çin
Hollanda-Japonya

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU