"Doğmamış olması gerektiğini" söyleyen at yarışçısı, annesinin doktoruna tazminat davası açtı

20 yaşındaki Evie Toombes, anne karnında oluşan spina bifida'dan mustarip

Evie Toombes, 2018'de Wellchild adlı yardım kuruluşunun düzenlediği bir yarışmada İlham Verici Genç Kişi Ödülü'nü kazandığında, Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle'la tanışma fırsatı bulmuştu (Instagram/@evie.toombes)

Birleşik Krallık'ta spina bifida hastası bir kadın, hiç doğmaması gerektiğini söyleyerek annesinin hamileliğinde doktorluğunu yapan kişiye dava açtı.

Lincolnshire bölgesinde yaşayan Evie Toombes, doğum sürecini takip eden Dr. Philip Mitchell'dan "doğum hatası" gerekçesiyle tazminat istiyor.

20 yaşındaki kadın, doktorun annesi Caroline'a hamileliğinden önce ve hamilelik süresince folik asit takviyesi alması gerektiğine dair bilgilendirmede bulunmadığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toombes, bilgilendirme yapılmış olsaydı annesinin folik asit değerlerinin normale dönene dek hamileliğini erteleyeceğini, dolayısıyla kendisinin spina bifida hastası olarak doğmayacağını savundu.

Anne karnında oluşan bir hastalık olan spina bifida, bebeğin omurgasının şekillenirken tam olarak kapanmamasına neden oluyor.

Halk arasında "ayrık omurga hastalığı" olarak da bilinen rahatsızlıkta, omurilik ve sinirler açık kalan omurların arasından çıktığı için bebeğin sırtında bir yumru oluşuyor. Toombes'un avukatı Susan Rodway, yargıç Rosalind Coe'ye müvekkilinin ihmal nedeniyle bu hastalıkla doğduğunu ve tazminat talep ettiğini söyledi.
 

at yarışçısı.jpg

Spina bifida hastalığına rağmen Toombes, at yarışçılığı yapıyor ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında müsabakalara katılıyor (Instagram/@evie.toombes)


50 yaşındaki Caroline ise doktorun folik asit hakkında kendisine bilgi verdiğini fakat spina bifida'yı önlemek için önemli veya zorunlu olduğunu belirtmediğini savundu.

Avukat, gerekli şekilde bilgilendirilmiş olsa Caroline'ın hamileliğini erteleyeceğini ve belki de sağlıklı bir çocuğa sahip olabileceğini söyledi.

Doktor ise hakkındaki suçlamaları reddederek anneye "makul tavsiyeler verdiğini" iddia etti.

Toombes'un ne kadar tazminat istediğine dair bir bilgi paylaşılmadı.



Independent Türkçe, RT, News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU