Bahçeli: Ülkemizin bugünkü gerçek meselesi ekonomiyi çoktan aşmıştır; varoluş, yokoluş noktasına kilitlenmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Canlı döviz bombalarına, faiz ve rant lobilerine sonu sefa da, cefa da olsa eyvallah etmedik, eyvallah etmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikalarında kararlı olduğunu yinelemesi sonrası Türk Lirası'nda salı gününden bu yana yaşanan değer kaybı Bahçeli'nin de gündemindeydi.

Bahçeli şunları kaydetti:

Ülkemizin bugünkü gerçek meselesi ekonomiyi çoktan aşmıştır. Varoluş, yokoluş noktsında kilitlenmiştir. Tehdit saçan gelişmeler sonrası devlet, milleti ile kenetlenmiştir ve dik duruş göstermiştir.

Canlı döviz bombalarına, faiz ve rant lobilerine sonu sefa da, cefa da olsa eyvallah etmedik, eyvallah etmeyeceğiz. Döviz kuru ile kurulmadık, öyle de devrilmeyeceğiz. Türkiye'yi küstahca dize getirmek için Mavi Vatan'dan, Doğu Akdeniz'den vazgeçmemizi istemektedirler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"'Özerklik' şartı ile PKK'nın tamam demesi hain bir pazarlığın devam ettiğini göstermiştir"

Millet İttifakı için "zillet" ifadesini kullanan Bahçeli, "Erken seçimden başka söylediği hatta söyleyeceği bir şey bulunmayan Zillet İttifakı dış destekli bir hareket içindedir. Türk Milleti yakından izlemektedir.'Özerklik' şartı ile PKK'nın tamam demesi hain bir pazarlığın devam ettiğini göstermiştir. HDP'nin ikizi CHP'nin var olan iradesi bir tarafta Demirtaş bir tarafta PKK'ya eşit paylar halinde bölüştürülmüştür. Bu vahim tablonun saklanacak hali kalmamıştır. Bir terörist, bir suçlu Kılıçdaroğlu'na akıl hocalığı yapmaya, onu yönetmeye başlamıştır" diye konuştu.

Açıklamalarında CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan MHP lideri Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu'nun ağzı teröristlerin günahkar ağzıdır. Aklı tutup, ahlakı uçuk, ardamarı çatlak siyaseti bellidir. Kimin aklına refakatçilik yaptığı belirgindir. Kararlılık ve ikaz ile hatırlatırız ki, Türkiye döviz sabotajlarına yenilmeyecektir. Türkiye küresel döviz çetelerine yenilmeyecektir. Türkiye zilletin çukuruna çekilemeyecektir. Cumhur İttifakı alayını birden göğüslemeye yeminlidir.

"Demokrasi sokakta değil, sandığın içindedir"

TL'de yaşanan değer kaybının ardından protesto gösterileri düzenleyen vatandaşları da hedef alan Bahçeli, "Sokaklara inenlere asla izin ve icazet verilmeyecektir. Yasadışı sol ve marjinal grupları sokağa sürüp milletimizin duyarlılıklarını ve sabrını test etmeyi aklından geçirenler bu gafil tezgahın, bu lekeli kumpasın sonuçlarına ağır şekilde katlanacaklardır. Demokrasi sokakta değil, sandığın içindedir. Milletimizin sabrını test etmeyi aklından geçirenler bu lekeli kumpasın sonuçlarına katlanacaktır. Türkiye sokaklarda bulunmadı" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU