İYİ Partili Usta, 4 muhalefet partisinin Meclis'te ortak "ekonomi toplantısı" yapacağını duyurdu

Muhalefet partilerinin bir araya geleceğini söyleyen Usta açıklamasında, "Şimdiye kadar gelen cevaplara göre toplantıya İYİ Parti, CHP, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi katılacak. Bir yol haritası çıkaracağız" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erhan Usta, enflasyonla mücadelenin bir kenara bırakıldığını, kurun başı boş bir şekilde hareketlendiğini ve hükümetin nasıl bir politika izleyeceğine ilişkin kimsenin öngörüde bulunamadığını savundu.

AK Parti'nin ilk yıllarında ülkeye sıcak para ve döviz girişinin olduğunu dile getiren Usta şöyle devam etti:

Ancak gelen dövizler doğru yerlerde kullanılmadı. Temel sorun buydu. Hükümetin 20 yıldan beri devam eden inşaat aşkı, Türkiye'yi buraya getirdi. Gereğinden fazla lüks konutlar yapıldı. Her tarafa AVM yapıldı. Burada ciddi bir rant oluştu. Herkesin sevdası rantı yemekti. Türkiye'nin üretim kapasitesini düşünmediler. Borç artınca da kırılganlık arttı. Ülkenin teknolojik seviyesini geliştirmek için bir gayretleri olmadı en sonunda ekonomi tıkandı.

Usta, gelen dövizlerin üretken alanlarda kullanılması yönünde uyarılar yapıldığını, ancak hükümetin bu uyarıları dinlemediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Arka kapı operasyonları mı yapılıyor?"

Merkez Bankasının dövizdeki oynaklığa müdahale etmediği ve kamu bankalarından döviz satışı olduğu yönünde haberlerin çıktığına işaret eden Usta, bu durumun "arka kapı operasyonları mı yapılıyor?" sorusunu akla getirdiğini belirtti.

Usta, akaryakıta ciddi zamların yapıldığını, gübre başta olmak üzere tarım üretiminde girdi fiyatlarının olağanüstü arttığını, bunun üretimi etkileyeceğini ve buğdayın ithal edilmek zorunda kalınacağını vurguladı.

4 parti ile ekonomi toplantısı

Erhan Usta, CHP ile ortak miting yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya "Miting programlarımız devam edecek, ama CHP ile ortak miting yapma gibi bir planımız yo." yanıtını verdi.

Usta 4 partinin katılımı ile ekonomi toplantısı yapılacağını da söyleyerek şunları kaydetti:

Bugün saat 17.30'da, Meclis'te muhalefet partileri olarak yan yana geleceğiz. Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcıları olarak bir araya geleceğiz. Türkiye ekonomisi değerlendirme toplantısının ilkini yapacağız. Şimdiye kadar gelen cevaplara göre toplantıya İYİ Parti, CHP, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi katılacak. Bir yol haritası çıkaracağız. Bu toplantı herhangi bir parti çatısı altında yapılmayacak

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU