Kılıçdaroğlu: BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan, ne oldu senin rabiana, ihvanına?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu paylaşımında " Ucunda para varsa anında satarlar davalarını. Hakiki Müslümanların Saray'ın yanında yeri yoktur" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geldi. Görüşmenin ardından Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarını hedef alarak "BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına?" ifadelerini kullandı.

"Müslümanların Saray'ın yanında yeri yoktur"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Kılıçadroğlu şunları kaydetti:

BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına? Hep söylüyorum; Saray'ın her şeyi yalan dolan, her şeyi boş algılardır. Ucunda para varsa anında satarlar davalarını. Hakiki Müslümanların Saray'ın yanında yeri yoktur.

Özkan: Omurga bunun neresinde?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar cephesinin BAE hakkında daha önce yaptığı açıklamaların yer aldığı bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. 

Özkan şunları kaydetti:

AKP'NİN BAE ÇARKLARI! Düşmanına teslim oldu, FETÖ'yle birlikte darbe yapmakla suçladığı BAE veliaht prensini törenle karşıladı. Omurga bunun neresinde? İlkeli dış politika neresinde? Hadi gel bunu açıkla Erdoğan?

 

Türkiye -BAE ilişkileri

Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler Mısır'da Muhammed Mursi'nin bir darbe sonucu iktidardan uzaklaştırılmasıyla gerilmişti.

BAE, darbeyi gerçekleştiren Sisi'yi desteklerken Türkiye darbeye en sert veren ülkeler arasındaydı.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU