AK Parti'li Birinci'den kendisine ait olduğu iddia edilen mesajlar hakkında açıklama

"Bu alçak iftiralarla ilgili hukuk ve emniyet noktasında gereğini yapıyoruz ve yapacağız"

Fotoğraf: Twitter

AK Parti’nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) üyelerinden olan Mücahit Birinci, sosyal medyada kendisine ait olduğu iddia edilen mesajlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Birinci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kendisine ait olduğu öne sürülen WhatsApp mesajlarının “iftira” olduğunu söyledi:

Bu haysiyetsiz alçakların hakkımızda yaptıkları tamamen iftira niteliğindeki uydurma haysiyet cellatlığının hesabını verecekler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birinci, bir diğer mesajında da “Alçakları hoplatmaya devam edeceğiz. Fetö, DHKPC, PKK... Nasıl haysiyetsiz saldırı yaparlarsa yapsınlar, simetrik ve asimetrik, anladıkları dilden mücadeleye devam edeceğiz. Bu alçak iftiralarla ilgili hukuk ve emniyet noktasında gereğini yapıyoruz ve yapacağız” ifadelerini kullandı.

Twitter’da Birinci’ye ait olduğu iddia edilen bir dizi cinsel içerikli mesaj paylaşılmıştı. Paylaşılan bu mesajlar arasında Birinci’ye ait olduğu ifade edilen bazı fotoğraflar da yer almıştı.

iCloud şifresi mi kırıldı?

Sosyal medya kullanıcıları, Birinci’nin sözkonusu fotoğrafların görüşme içerisine nasıl girdiğine dair sorularını Birinci ile paylaşmıştı.

Birinci, bu eleştirilere yanıt olarak Burak Bekiroğlu isimli bir hesabın şu mesajını paylaştı:


Mücahit Birinci kimdir?

AK Parti’nin internet sitesinde Birinci’nin özgeçmişi şöyle aktarılıyor:

Mücahit Birinci 25 Eylül 1974 tarihinde Rize'de dünyaya gelmiştir. İlk öğrenimini Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu'nda yapmıştır. Orta ve Lise öğrenimini Akasya Koleji'nde tamamlamıştır. Birinci, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başarı ile tamamlamıştır. Birinci, aynı zamanda Yeşilay Beylikdüzü Şubesi yönetim kurulu üyesidir. Birçok fikir dergisinde denemeleri olan ve televizyon programlarında yorumcu olarak katılan Birinci, siyasi hayatına 2012-2014 tarihleri arasında Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkan yardımcılığı ile başlamıştır. Daha sonra 2014 yılında Beylikdüzü'nde, Ak Parti sıralarından meclis üyesi olarak seçilen Mücahit Birinci, 5 yıl süre ile, Beylikdüzü Ak Parti meclis grup başkan vekilliği görevini ifa etmiştir. Mücahit Birinci faal Avukattır. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Birinci, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU