Akit yazarı: Yeni Osman Kavala’lara hatırlatıyorum, ağlamayın sonra

“Gezi isyancılarının başına gelenlerin 1000 katı, 15 Temmuz darbe girişimine başvuranların başına gelenlerin 10 katı, şimdi dolar üzerinden operasyon çekmek isteyenlerin başına gelir”

Fotoğraf: Reuters

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Türkiye’nin kötüye giden ekonomisine tepki olarak protesto hakkını kullanan kişilere “Yeni Osman Kavala’lara hatırlatıyorum, ağlamayın sonra” diyerek seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu, Türk Lirası’ndaki rekor değer kaybının ardından hükümeti istifaya çağıran eylemlerle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Bunların Gezi Parkı eylemlerinin bir benzeri olduğunu savunan Karahasanoğlu, şunları söyledi:

Bize de, geçmişte yaşananları hatırlatmak düşüyor.. Şunun şurasında, seçime 1.5 yıl var.. Siyasi iktidarı istemiyorsanız.. Sandıkta oyunuzu kullanırsınız. Ama asla.. Sandıkta iktidarı değiştirme dışında, ayak oyunları içeren operasyonları aklınızdan bile geçirmeyin.. Gezi isyanının benzerine soyunmayın.. Dış güçlerin sahneye koyduğu dolar operasyonunun içerdeki uzantısını kurgulayarak, meşru hükümeti sokakta devirmeye kalkışmayın..

Ben şimdiden hatırlatayım.. Devleti yönetenler, hukuk devleti dışına tabii ki çıkılmaz.. Ama.. “Gezi isyanına karışanların başına bir şey gelmedi ki” diye düşünüyorsanız.. “15 Temmuz darbecilerinin bir kısmı çıktı bile.. 15 Temmuz darbecilerinin diğerlerini de, ‘Rütbesizdi, askeri öğrenciydi’ bahaneleri ile, CHP+İP ittifakı aklama sözü çoktan verdi” diye cesaretleniyorsanız..

Ben hatırlatayım..  Gezi isyancılarının başına gelenlerin 1000 katı.. 15 Temmuz darbe girişimine başvuranların başına gelenlerin 10 katı, şimdi dolar üzerinden operasyon çekmek isteyenlerin başına gelir.. FETÖ’cü emniyet müdürü kalmadı ki, size sahip çıksın..

“FETÖ’cü savcı kalmadı ki, sizi sorgulamadan serbest bıraksın. FETÖ’cü hakim kalmadı ki, tutuklamaksızın, sizi evinize yollasın” diye devam eden Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Yaptığınız her illegal eylemin hesabı sorulur.. Bir gencin burnu kanarsa.. “Ben mi yaptım, bana ne? Ben sadece sokağa çıktım” diyemezsiniz.. Toplu olarak yapılan tüm eylemlerde.. Sonuçlar da, toplu olarak katılanların üzerine yüklenir.. Hele hele.. “Hatırlatmalar”a rağmen.. “Dağılın” ikazlarına rağmen.. Siz geceyarıları sokaklarda gösteriler yapmaya kalkarsanız.. Mahkemelerde bir Osman Kavala değil.. Yüz Osman Kavala yargılanır.. Cezaevinde bir Osman Kavala değil.. Yüz Osman Kavala olur.. Ben hatırlatmış olayım.. Gerisi kendilerine kalmış.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU