Hindistan'da reşit olmayan bir oğlan çocuğu kaçırılıp zorla evlendirildi

Bihar'daki yaygın gelenekte bekar oğlan çocukları kaçırılıyor ve ailesi çeyizi karşılayamayacak durumdaki yoksul kız çocuklarıyla evlendiriliyor

Polis, Nitish Kumar'ın alıkonup zorla evlendirildiğine dair şikayette bulunmadan önce ailesinin yanına kaçtığını bildirdi (Twitter/@UtkarshSingh_)

Hindistan'ın Bihar eyaletinde yaşayan reşit olmayan bir oğlan çocuğu, kaçırılıp başka köydeki bir kızla zorla evlendirildiğini öne sürdü.

Nalanda bölgesindeki Dhanuki köyünden Nitish Kumar, 11 Kasım’da silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını iddia etti.

Kumar, olayın Hinduizm'deki Güneş tanrısı Surya ve kız kardeşi Chhathi Maiya adına düzenlenen Chhath Kutlaması'ndan dönerken yaşandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kız kardeşine kutlama gereği şeker götürdüğünü ve evine dönerken birkaç kişinin yolunu kestiğini söyleyen Kumar, grubun kendisini kaçırdığını, gece boyunca alıkoyup fiziksel şiddet uyguladığını, ertesi gün de tapınağa götürerek Sarbahdi köyündeki bir kızla evlenmeye zorladığını savundu.

"Pakadua vivah" yani zorla evlendirme, Bihar eyaletinde yaygın görülen bir gelenek. Buna göre bekar oğlan çocukları kaçırılıyor ve ailesi çeyizi karşılayamayacak durumdaki yoksul kız çocuklarıyla zorla evlendiriliyor.

Kumar'ın bir grup tarafından kollarından tutularak götürüldüğü anın görüntüleri de Twitter'da paylaşıldı.  
 


Bir kullanıcı, "Bihar'da bugün bile böyle olaylar yaşanıyor. 15-16 yaşındaki oğlan çocukları evlendiriliyor, hayatları kararıyor. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Başka bir kişiyse "İşte bu yüzden Bihar'a gitmiyorum" diyerek şaka yaptı.

Öte yandan polis, Kumar'ın evlilik töreninden sonra şikayette bulunduğunu, bunun üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.



Independent Türkçe, Sputnik International, Times of India

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU