Aydınlık yazarı: Erken seçim neden rafa kalktı?

İsmet Özçelik, iktidar kulislerinde “Kararlarımızın arkasında durursak seçime 6 ay kala toparlanma olanağı var. Reis bu yolu seçti” denildiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, AK Parti’nin kısa bir süre öncesine kadar erken seçim hazırlığı yaptığını ancak mevcutta bundan vazgeçtiğini söyledi. Özçelik'in yazısına göre iktidar, seçimlere 6 ay kala ekonominin toparlanacağı görüşünde. 

Özçelik, bugünkü köşe yazısında iktidarın son günlerde asgari ücret, EYT, 3600 gösterge gibi konulara eğildiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin “seçim 2023’te” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Özçelik, şunları yazdı:

Ak Parti içinde de seçim hazırlıkları başlamıştı. Erken seçim neden rafa kalktı? Bu sorunun yanıtını, Ak Parti ve MHP kulislerinde aradım. İşte söylenenler:

“En başta MHP karşı. Diğer yandan ekonomi iyi değil. Şimdi yeni kararlar alındı. Faizler düşürüldü. Olumsuz yansımaları elbette olacak. Döviz kurları çok yükseldi. Ama bir süre sonra oturur. Kararlarımızın arkasında durursak seçime 6 ay kala toparlanma olanağı var. Reis bu yolu seçti. Erken seçim defterini kapattık. Şimdi ekonomiyi düzeltme zamanı. Başarırsak 2023’ü kurtarırız. Başaramazsak sonuç değişmez. Haziranda seçim tuzaktı. O tuzağa düşmedik. Şimdi bir şansımız var. Kendimizi de Türkiye’yi de kurtarabiliriz.”

Hesap böyle! Ama uluslararası güçler de boş durmuyor. Dün piyasalar karıştı. Gelişmeleri izliyoruz…

 

Aydınlık

 

DAHA FAZLA HABER OKU