Erdoğan'ın eski metin yazarı Ünal: Bir felaketin kıyısındayız

Ünal, ekonomiye ilişkin çeşitli önlemler alınmasını istedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı da olan eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, ekonomiye ilişkin, “Bir felaketin kıyısındayız” diyerek çeşitli önlemlerin alınmasını istedi.

Ünal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Danışman, kurul gibi dış aktörler derhal devre dışı kalmalı, tüm yetki, inisiyatif, sorumluluk ekonomi bakanına (geri) verilmelidir. Ekonomiye ilişkin sadece bakan, özgürce açıklama yapmalıdır” dedi.

Merkez Bankası Başkanı’nın derhal değiştirilmesini, gerektiğinde itiraz edebilecek, cesur, dirayetli, bağımsızlığını her şart altında koruyacak bir ismin Merkez Bankası Başkanı olarak  atanmasını isteyen Ünal şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanının ekonomiye ilişkin açıklamaları, bakan ve yeni Merkez Bankası başkanına danışılarak titizlikle hazırlanmalı, ‘savaş’ gibi kavramlardan uzak, güven veren açıklamalar yapması sağlanmalıdır.

“Durumun vehameti ortadadır” ifadelerini kullanan Ünal, “Böyle bir dönemde susan herkes sorumludur. Bir şeylerin yanlış gittiğini söylemek yetki, makam, söz sahibi herkesin vazifesidir. Doğruya çağırmak, uyarmak için herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU