Uber, Kanada'da esrar piyasasına girdi

Uber, Kanada'nın Ontario eyaletinde yaşayanlar için Eats uygulamasına yemek, bakkaliye, içki teslimatının yanı sıra esrar siparişi de eklendi. Ancak müşteri, siparişi mağazaya giderek alıyor

Fotoğraf: Reuters

ABD merkezli uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber; araç çağırma, yemek ve paket teslimi, kurye, yük taşımacılığı hizmetlerine esrar siparişini de eklendi. 

Pandemi döneminde karları düşen Uber, büyüyen esrar piyasasına Kanada'nın Ontario eyaletinde giriş yaptı. Keyif amaçlı esrar üretimi, satışı ve tüketimi Kanada'da tamamen yasallaşmış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En yakın mağazaya giderek

Reuters'ta yer alan habere göre, Uber Eats uygulamasından sipariş veren müşteriler, bir saat içinde hazırlanacak siparişlerini en yakın mağazadan kimliklerini göstererek teslim alabilecek.
Ontario'da esrar perakendeciler tarafından teslim edilebiliyor. Uber Eats gibi üçüncü tarafların teslimat yapması, Kanada'da henüz yasal değil.

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, nisanda yaptığı açıklamada, 'yasal süreç netleştiğinde, ABD'de esrar teslimatı yapmayı değerlendirdiklerini' söylemişti.

Amaç yasadışı piyasaya darbe indirmek

Keyif amaçlı esrarın yasallaşmasının üzerinden 3 yıldan uzun süre geçen Kanada'da yasadışı üreticilerin toplam yıllık satışların büyük bölümünü kontrol ettiği esrar piyasası hizaya sokulmaya çalışılıyor.

Uber ise Tokyo Smoke ile girdikleri ortaklığın, 'Kanadalı yetişkinlerin güvenli, yasal esrar satın almalarına ve tıbbi amaçlı olmayan esrar satışlarının yüzde 40'ından fazlasını oluşturan yasadışı yeraltı piyasasıyla mücadele etmeye yardımcı olacağını' belirtti.

Pandemi döneminde patlama yaptı

Geçen yıl pandemi kaynaklı kısıtlamalar, sınırlı eğlence seçenekleriyle evde mahsur kalan müşterilerin esrarla ilgili ürünlere talebini artırmıştı.

BDS Analytics'in verilerine göre 2021'de 4 milyar dolara çıkan Kanada'daki esrar satışlarının 2026'da 6.7 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU