Demirtaş: HDP'yle konuşmayan, kim olursa olsun HDP’nin desteğini alamaz

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ttüm muhalefetin seçim döneminde güçlü bir diyalog ve işbirliği zemini yakalayacağına inanıyorum" dedi

Fotoğraf: Sosyal medya

Edirne Cezaevi'nde tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "HDP’yi yok sayan, HDP ile konuşmayan, diyalog kurmayan hiç kimse, kim olursa olsun HDP’nin desteğini alamaz" dedi.

Artı TV’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Muhalefet temsilcileri Erdoğan’ın gidici olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Sizce Erdoğan gidici mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Erdoğan rejimi çözüldü, dağıldı, bitti. Sadece uzatmaları oynuyor ve bu süre içinde de tahribat yaratmaya devam ediyor. Bence devlet içindeki hiçbir güç odağı artık Erdoğan'ın arkasında durarak ona destek olmayacak ve suça ortak olmaktan kaçınacaktır.

"Cumhuriyet adeta yeninden inşa edilirken bir kez daha Kürtlerin yok sayılmasına fırsat verilmemelidir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirtaş, Erdoğan sonrası ve yeni sistem inşasında Kürtler ile HDP'nin pozisyonunu ise, "Partimiz mevcut ittifakların dışında konumlandığını zaten ilan etmişti. Ne seçim sürecinde ne de seçim sonrasında HDP ve Kürtler olup biteni tribünden izlemeyecektir. Aksine, siyasetin yapıcı unsuru olarak sürecin merkezinde olacaktır. Yüz yıl önceki gibi, cumhuriyet adeta yeninden inşa edilirken bir kez daha Kürtlerin ve diğer kesimlerin dışlanmasına, yok sayılmasına fırsat verilmemelidir. Aksi takdirde demokrasi de gelişmez, sorunlar da çözülmez" ifadeleriyle dile getirdi.

"Tüm muhalefetin seçim döneminde işbirliği zemini yakalayacağına inanıyorum"

Millet İttifakının "HDP ile yan yana olmaktan kaçındığı" izleniminin de sorulduğu Demirtaş şunları kaydetti: 

Kimse HDP ile yan yana oturmaya mecbur değil. HDP kimseye dayatmada bulunmuyor, kimseye şantaj yapmıyor veya yalvarmıyor. HDP’yi yok sayan, HDP ile konuşmayan, diyalog kurmayan hiç kimse, kim olursa olsun HDP’nin desteğini alamaz. HDP’nin kapıları diyaloğa sonuna kadar açık iken bunu değerlendirmemek büyük hata olur. Ama ben sağduyunun devreye gireceğine ve tüm muhalefetin seçim döneminde güçlü bir diyalog ve iş birliği zemini yakalayacağına inanıyorum.

 

 

 

Independent Türkçe, Artı TV

DAHA FAZLA HABER OKU