Squid Game: Para ödülünü birden fazla yarışmacı kazanabilir miydi?

Yarışmacıların hayatlarını ortaya koyduğu ölümcül müsabaka farklı senaryolarla sonuçlanabilir

Netflix'in izlenme rekorlarını altüst eden dizisi Squid Game'in sonunda yalnızca bir yarışmacı galip gelmişti. Seong Gi-hun şansının da yaver gitmesiyle büyük para ödülünü kazanmıştı.

Yüzlerce kişinin katıldığı yarışmalar sırasında bazıları Squid Game'in son mücadelesinde birlikte olmayı ve para ödülünü paylaşmayı umuyordu. Bunun için ittifaklar da kurulmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bu asla gerçekleşmedi çünkü final turunda Gi-hun ve Sang-woo karşı karşıya kalmış ve bir kazananın ortaya çıkması sağlanmıştı. 

Birden fazla oyuncunun para ödülünü kazanamayacağına işaret eden bir kural bulunmasa da bunun için muhtemelen bazı özel koşulların oluşması gerekirdi. Sae-byeok son Squid Game müsabakasından önceki gece hayatta kalsaydı o ve Gi-hun'un Sang-woo'ya karşı takım oyunuyla kazanması mümkündü. Tabii misket oyunundaki gibi eş düzeyde takımlar gerekmediği sürece. 

Ancak ilk bölümde oyuncuları karşılayan çalışanlardan biri, "6 oyunun hepsini kazananlar büyük nakit ödülünü alacak" diyerek birden fazla kişinin kazanabileceğini ima etmişti. 

Fakat yarışmacılara bahis yatırıldığı için muhtemelen buna ne Yaşlı Adam, ne Yönetici ne de VIP'ler izin verirdi. 

Dizide Squid Game'in yıllardır oynandığı ortaya çıkmıştı. Ancak önceki kazananların gösterilmemesi esasen bu senaryonun mümkün olup olmadığının muallakta kalmasına neden oldu. 

Açlık Oyunları (Hunger Games) ve Squid Game farklı hikayeler olsa da ilkinin kuralları birden fazla kişinin kazanabileceği şekilde esnetilmişti. Öte yandan Squid Game'de hiçbir kazananın çıkmaması da mümkün. 

Gi-hun'u tekrar ekrana getirecek 2. sezonun bu soruya yanıt verip vermeyeceği merak konusu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Polygon

DAHA FAZLA HABER OKU