AK Parti'li Çelebi'den 47 yıllık kıyaslama: Türkiye, 1974'teki ihracatını bugün bir günde yapıyor

"Şu anda ihracat açığımız gittikçe lehimize dönüyor ve ihracat fazlamız oluyor. Gittikçe azalan bir ithalatımız var, bu da cari açığımızı olumlu yönde etkiliyor"

Fotoğraf: AA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye'nin 1974'te bir yılda yaptığı ihracatı salgının etkilerine rağmen bugün bir günde yapabildiğini söyledi.

AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığınca Düzce'de düzenlenen "Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Eğitim Programı"na konuşmacı olarak katılan Çelebi, düzenlediği basın toplantısında ekonomiye dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hem ekonomik hem de siyasi anlamda güçlü olduğunu vurgulayan Çelebi, "Tabii pandemiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomide bir daralma söz konusu olabilir ama Türkiye 1974'te yaptığı ihracatı bir yılda yaparken, aynı ihracat rakamlarını bugün bir günde yapabiliyor" dedi.

Çelebi, genç nüfusa sahip oldukları için salgın sürecinde hiçbir fabrikayı kapatmadıklarını iddia ederek, "Avrupa'da bunun tam tersi oldu. Nüfus Avrupa ülkelerinde yaşlı olduğu için o tarihlerde kendilerini eve kapattılar. Şu anda ihracat açığımız gittikçe lehimize dönüyor ve ihracat fazlamız oluyor. Gittikçe azalan bir ithalatımız var, bu da cari açığımızı olumlu yönde etkiliyor" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU