Akşener'den Erdoğan'a faiz eleştirisi: Ya zeka sorunu var ya da niyeti kötü

"Maalesef, bir çocuğun bile tek seferde anladığını, Bu ülkenin başındaki Sayın Erdoğan, nedense 10 seferdir anlamıyor"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli'de 29 Ekim Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Akşener, çiftçi Döne Altındaş'a mikrofonu vererek sorunları anlattırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz konusundaki yaklaşımını eleştiren Akşener, şöyle konuştu:

Size şöyle bir örnek vereyim; Elini prize sokarsan çarpılırsın. Küçücük bir çocuk bile, bu basit sebep-sonuç ilişkisini, tek seferde öğrenir. Priz gördü mü, bir daha da elini uzatmaz. Çünkü bu, fizik kanunudur. Esnetemezsin, değiştiremezsin. Elini prize sokunca, nasıl çarpılıyorsan; “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.” dediğinde de, ekonomiyi tepetaklak edersin. Yani çarpılırsın. Çünkü bu da, ekonominin kanunudur. Aynı fizik kanunları gibi, bunu da esnetemezsin, bunu da değiştiremezsin. Ama maalesef, bir çocuğun bile tek seferde anladığını, Bu ülkenin başındaki Sayın Erdoğan, nedense 10 seferdir anlamıyor. Her seferinde çarpılıyor, ama yine de gidip, o parmağı o prize sokuyor. Ya zeka sorunu var, ya da niyeti kötü. Bunun başka bir açıklaması yok

"Millete gelince Nas var da, sana gelince muaf mı oluyorsun?"

Erdoğan'ın faizle ilgili olarak dile getirdiği, "Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" şeklindeki sözlerini de eleştiren İYİ  Parti lideri, “Bu arkadaşımız, son çarpılmasından sonra, hatasından ders çıkarmak yerine, böyle durumlarda sıkça yaptığı üzere, çareyi mukaddesatımıza sığınmakta buldu. Nas ne demek? Kuran-ı Kerim'in emirleri ve sevgili Peygamberimizin örnek hayatı demek" dedi.

Konuşmasının devamında Erdoğan'a seslenen Akşener şunları söyledi:

Sayın Erdoğan; Doğrudur, Nas var. Ama Nas, başka konular için de var. Mesela; Beytülmale el uzatınca da Nas var. Mesela; “İşi ehline veriniz” buyruğuna rağmen, liyakatsiz kadroları, milletin başına bela edince, yine Nas var. Mesela; Milletin başarılı evlatlarını, mülakatlarda eleyip, eşe, dosta, yeğene, 5'er maaş bağlayıp, kul hakkına girince de Nas var. Mesela; Milletin yıllarca çalışıp ürettiklerini, kurduğu şirketleri, kurumları, yandaşına peşkeş çekince de Nas var. Doğrudur, Nas var. Mesela; Peygamber Efendimiz, “Devlet malından yiyenlerden” söz ediyor. Bu suça da, “Gulûl suçu” deniyor. Sayın Erdoğan; Madem Nas konusunda bu kadar hassassın; O zaman neden, Milletimiz zorluklarla mücadele ederken, sen gidip, milletin hazinesinden, her gün milyonlar harcayarak sarayında sefa sürüyorsun? Millete gelince Nas var da, sana gelince muaf mı oluyorsun? Ayıptır, günahtır

"Sen tıpış tıpış gidiyorsun ama, biz kalmaya geldik"

İktidarın da olan bitenin farkında olduğunu dile getiren Akşener, “Abbas'ın yolcu olduğunun, onlar da fakında. Göklerden gelen, o kutlu kararın, onlar da farkında. İşte o nedenle, provokasyonlarından korkalım, susup oturalım istiyorlar. Ama öyle yağma yok. Geçeceksin bu işleri, Sayın Erdoğan. Bu dümenler, bize sökmez. Biz İYİ Parti'yiz. Biz bu günlere, önümüze diktiğin engelleri aşa aşa geldik. Kurduğun tuzakları, boza boza geldik. Seni her fırsatta, kendi oyununda yene yene geldik. Hiç kusura bakmayacaksın. Sen tıpış tıpış gidiyorsun ama, biz kalmaya geldik” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU