Dünyanın dört bir yanındaki Tesla sürücüleri yolda kaldı

Sorunla bizzat ilgilenen Elon Musk sürücülerden özür diledi

Tesla'nın otopilot sürüş özelliğinin kazalara yol açması nedeniyle binlerce araç piyasadan geri toplanmıştı (Reuters)

Tesla sürücüleri, telefon uygulamasındaki bir sorundan ötürü saatlerce otomobillerini kullanamadı.

İnternetteki arıza istatistiklerinin gerçek zamanlı paylaşıldığı Down Detector adlı internet sitesine göre cuma 500'e yakın sürücü, sosyal medyada şikayette bulundu. Tesla'nın anahtar işlevi gören telefon uygulamasını kullanarak otomobillerini çalıştıramadığını belirttiler.
 


Tesla CEO'su Elon Musk, otomobiline iPhone'undaki yazılımla bağlanmaya çalışan Güney Koreli bir sürücünün şikayet tweetine doğrudan yanıt vererek, "Şimdi çalışıyor olması lazım. Kazara ağın ayrıntı seviyesini yükseltmiş olabiliriz gibi görünüyor" dedi.

Musk, paylaşımında aynı sorunun tekrar yaşanmaması için çalıştıklarını da belirterek "Özür dileriz, bunun bir daha gerçekleşmemesini sağlamak için önlemler alacağız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan söz konusu sorun birçok ülkedeki Tesla sürücüsünü etkiledi.

ABD, Kanada, Danimarka ve Almanya gibi farklı ülkelerden sürücüler araçlarını kullanamadığına dair şikayet tweetleri attı.

Bir Twitter kullanıcısı, "Normalde otomobilimi çalıştırmak için telefonumu kullanıyordum; şimdi evden bir saat uzakta yolda kaldım" derken, bir başkası da "Tesla sunucuları iki saat önce kapandığı için binlerce Tesla sürücüsü otomobillerini kullanamadı" diye yazdı.

Musk'ın sorunla doğrudan ilgilenmesini takdir eden bir Twitter kullanıcısıysa "İşte müşteri hizmeti budur" ifadelerini kullandı.



Independent Türkçe, BBC, France 24

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU