Pedofil yerine "reşit olmayanlardan etkilenen kişi" demeyi öneren akademisyen izne çıkarıldı

Dr. Allyn Walker, çocuklara yönelik cinsel istismarın affedilemez olduğunu ve araştırmanın suçu önlemeyi amaçladığını söyledi

Dr. Allyn Walker (YouTube)

Pedofillere yönelik yaftalamanın kaldırılarak "reşit olmayanlardan etkilenen kişiler" ifadesinin kullanılmasını savunan bir akademisyen, "kampüsü karıştıran" tartışmanın ardından izne çıkarıldı.

ABD'nin Virginia eyaletindeki Old Dominion Üniversitesi'nde sosyoloji ve ceza adaleti alanında doktor öğretim üyesi olan Dr. Allyn Walker, reşit olmayanlara karşı cinsel çekim hissetmenin ahlakdışı olmadığını öne sürmesiyle, çevrimiçi ortamda yoğun eleştirilere ve kampüste protestolara neden oldu.

Çocuk koruma kuruluşu Protasia Foundation'la yapılan bir röportajda sarf edilen yorumlar, "Libs of TikTok" adlı Twitter hesabı tarafından paylaşıldıktan sonra viral oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dr. Walker, "reşit olmayanlardan etkilenen kişi" (minor-attracted person- MAP) ifadesinin pedofil teriminden daha az yaftalayıcı olduğunu söyledi ve reşit olmayanlara ilgi duymanın, kişi "harekete geçmediği sürece" yanlış bir şey yaptığı anlamına gelmediğini ekledi.

Dr. Walker, "Benim bakış açıma göre birinin kimden etkilendiğine bağlı bir ahlak veya ahlaksızlık yoktur çünkü kimse kimden hoşlanacağını kontrol edemez" ifadelerini kullandı.

Başka bir deyişle, uygun olan ya da olmayan kimden etkilendiğimiz değil. Uygun olan ya da olmayan, bu etkilenmeye verdiğimiz tepkideki davranışlarımızdır.

Dr. Walker, A Long Dark Shadow: Minor-Attracted People and They Pursuit of Dignity (Uzun Karanlık Bir Gölge: Reşit Olmayanlardan Etkilenen Kişiler ve  Haysiyet Mücadeleleri) adlı, Amazon.com'da en çok satan kitaplardan birini tartışıyordu.

Üniversite başkanı Brian O. Hemphil yaptığı açıklamada, Dr. Walker'ın araştırmasına ve kitabına verilen tepkilerin, akademisyenin ve kampüsün güvenliği konusunda endişelere yol açtığını söyledi.

Açıklamada, "Ayrıca Dr. Walker'ın araştırmasına dair tartışmalar kampüs ve topluluk ortamını bozdu ve kurumun öğretme ve öğrenme misyonunu engelliyor" ifadelerine yer verildi.

Bugün attığımız adımlar öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve personelimiz için güvenli ve elverişli bir öğrenme ortamı sağlama yükümlülüğümüzden kaynaklanıyor.

Dr. Walker izne çıkarılmadan önce protestocular, "Pedofili bir cinsellik değildir" ifadelerinin yer aldığı dövizler ve "Gençlerimizi koruyun" sloganlarıyla üniversiteye yürümüştü. Göstericiler, çocukların cinselleştirilmesine son verilmesi çağrısında bulunup, duvara tebeşirle #FIREALLYN yazarak üniversitenin Allyn'i kovmasını talep etmişlerdi.
 


Uzaklaştırma kararı, üniversitenin ilk olarak Dr. Walker'ın yorumlarını tartışmalı konular ve bakış açılarını da içerebilecek "bilgi arayışının" bir parçası olarak savunmasının ardından geldi.

Walker yaptığı açıklamada, "Bu araştırmaya çocukları korumanın yollarını belirlemek için daha önce çalışılmamış bir grubu anlamak umuduyla başlamıştım" ifadelerini kullanmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU