Japonya'da toplu ulaşıma ilgi düşünce otobüs mobil saunaya dönüştürüldü

Tekerlekli sauna şubatta festival ve etkinliklere uğrayacak

Saunaya dönüştürülmüş otobüs Sabus'la tanışın (Sabus/PR News Japan)

Japonya'da bir otobüs şirketi araçlarından birini mobil saunaya dönüştürdü.

Daha önce Shinki şehir ağının bir parçası olarak Hyogo prefektörlüğündeki Himeji şehrine hizmet sağlayan otobüs, koronavirüs pandemisi sırasında toplu taşıma kullanımında önemli bir düşüş yaşanması üzerine dönüştürüldü.

Çok az sayıda turistin ziyaret etmesinin yanı sıra işe gidip gelenlerin sayısının da düşmesi şehirdeki birçok otobüsün boşta kalmasına neden oldu.

Fakat Japonca'da adı "yeniden doğuş" ve yeniden otobüs" kelimelerinin karışımı gibi görünen ve Shinki şehir ağı bünyesinde yer alan Ribahsu girişim şirketi, bu ihmal edilmiş araçlardan birine beklenmedik bir dönüşümle yeni bir hayat verdi.

Sabus (sauna ve otobüs kelimelerinin birleşimi) adı verilen tekerlekli sağlıklı yaşam tesisi ahşap paneller ve ahşap banklarla döşendi.


Otobüsün bazı orijinal parçaları eğlence etkisini korumak için değiştirilmedi. Örneğin daha fazla buhar çıkarmak için eski durdurma düğmelerine basılabiliyor.

Sabus'un bu kış, Şubat 2022'de yapılması planlanan festival ve etkinliklerde durmak üzere bir tura çıkarılması düşünülüyor.

Dönüştürülen otobüsler için aralarında mobil duş ve tuvalet planlarının da yer aldığı diğer tasarımlar hazırlık aşamasında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dönüşüm, bir Japon havayolunun gizemli uçuşlar başlatarak seyahate biraz eğlence katma kararının ardından geldi.

Japon havayolu şirketi Peach Aviation ülkenin oyuncak heykelcikler, el dezenfektanı ve sertifikalı inciler gibi çeşitli olağandışı nesnelerin yer aldığı gachapon adlı kapsül otomatlarında bilinmeyen güzergahlara olan uçak biletleri yerleştiriyor.

Bunların hepsi Tokyo'daki Narita Havalimanı'ndan kalkan iç hatlar uçuşları ve kapsüller yalnızca 5 bin yen'e (450 TL) satılıyor.

Yolcular kapsüllerini satın alana kadar nereye gittiklerini bilemiyor ve kapsülde kendilerine yalnızca belirli bir güzergaha seyahat etmek için kullanılabilecek 6 bin yen değerinde (yaklaşık 550 TL) kilometre puanı veren bir kod bulunuyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU