CHP’li Bankoğlu’ndan Bakan Yanık’a: Ben seçilmiş milletvekiliyim, atanmış bir bakan değilim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın komisyondaki 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde CHP’li Bankoğlu ile Bakan Yanık arasında tartışma yaşandı

Fotoğraf: Twitter

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sürüyor.

Komisyonda CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, kadınlar için bakanlığın yapması gereken çok işin bulunduğunu, bu bütçe ile bu işlerin nasıl yapılacağını bilemediğini söyledi.

Kadın istihdamının iyileştirilmesi, iş gücüne katılım oranlarında cinsiyetler arası makasın daralması gerektiğini belirten Bankoğlu, "Bu durumların hepsi ciddi çalışma ve bütçe gerektirmektedir. 2020 faaliyet raporunda kooperatif ödeneğinin beşte dördünü kesmiş durumdasınız. Geriye 56 bin kalmış. Kusura bakmayın ama bu parayla ikinci el Şahin bile satın alınamaz Sayın Bakan. Kooperatiflere nasıl katkı sunacaksınız, ben anlamadım. Sayın Bakan, geçen hafta first lady Emine Erdoğan'dan talimat almışsınız. Siz bu devletin Aile Bakanısınız, Cumhurbaşkanı ailesinin hizmetkarı değilsiniz. Lütfen kusura bakmayın, kimden nasıl talimat alacağınız konusu kanunla sınırlandırılmıştır" diye konuştu.

AA'nın aktardığına göre bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bankoğlu'nun "hizmetkar" sözüne karşılık "Böyle terbiyesizlik görmedim" dedi.

Bakan Yanık'ın sözlerine Bankoğlu'nun, "Ben seçilmiş bir milletvekiliyim, atanmış bir bakan değilim. Bana terbiyesiz diyemezsiniz. Özür dileyeceksiniz" demesi üzerine tartışma yaşandı.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, tartışmanın devam etmesi üzerine toplantıya ara verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU