"Milyarderler vergisi"ne canı sıkılan Elon Musk'tan, ABD'li senatöre müstehcen yanıt

Teknoloji milyarderi Musk ve ABD Senatosu Finans Komitesi Başkanı Ron Wyden daha önce de kapışmıştı

Tesla'nın genel merkezini Kaliforniya'dan Teksas'a taşımaya karar veren Elon Musk, bunun sebebi olarak Demokrat bir siyasetçiden küfür yemesini göstermişti (AFP)

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, milyarderlere yeni vergiler getirilmesini isteyen ABD'li senatör Ron Wyden'a müstehcen bir cevap verdi.

ABD'deki Demokrat Partililerin önerdiği vergi planında milyarderlerin gerçekleşmemiş kazançları, yani henüz satışı yapılmayan hisselerden kağıt üzerinde elde edilen kârları üzerinden de vergilendirilmesi öngörülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu plana karşı çıkan Musk iki gün önce, Tesla hisselerinin yüzde 10'unu satıp satmama konusunda Twitter'daki takipçilerine danışmıştı.

ABD Senatosu Finans Komitesi Başkanı Wyden 7 Kasım'da, Musk'ın tweet'ini paylaşarak, "Dünyanın en zengin adamının vergi ödeyip ödemeyeceği sorusunun yanıtı, hiçbir şekilde bir Twitter anketine bağlı olmamalı. Milyarderlerin gelir vergisi ödemesinin zamanı geldi" diye yazdı.

Teknoloji milyarderi ise buna dün şöyle yanıt verdi:

Profil fotoğrafınız yeni boşalmışsınız gibi duruyor, neden?

 


Yüz milyarlarca dolarlık gelir sağlaması beklenen planın, art arda üç yıl boyunca 1 milyar dolardan (yaklaşık 9,7 milyar TL) fazla varlığa sahip olan veya 100 milyon dolardan (yaklaşık 975 milyon TL) fazla gelir elde eden vergi mükelleflerini etkilemesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yaklaşık 700 kişinin vergiye tabi olması bekleniyor.

Musk ve Wyden daha önce de söz konusu vergi planı yüzünden kapışmıştı.

Musk, "Er ya da geç, diğer insanların parasını tüketecekler ve ardından size gelecekler" demişti. Teknoloji milyarderi daha sonra attığı tweet'te "parasını insanlığın Mars'a ulaşması ve aklın ışığını korumak" için kullanmayı planladığını söylemişti.

Wyden ise Musk'a tepki gösterip "Bunlar açıkça hile yapmaya çalışan ve vergi ödememenin bir yolunu bulmaya çalışan kişiler" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, The Verge, Gazete Duvar

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU