İsrail'in Eurovision temsilcisi olmak için yarışan Linet, 2010'daki Mavi Marmara mitingi nedeniyle eleştiri altında

"Programdakiler bu olayı bilmiyordu"

İsrail'i, Eurovision'da temsil etmek için XFactor yarışmasına katılan Türkiye ve İsrail çifte vatandaşı şarkıcı Linet, 2010'da katıldığı Mavi Marmara mitingi yüzünden eleştiri yağmuruna tutuldu.

Geçen haftaki elemelerde "Shemesh" (Güneş) ve bir dönem Burhan Çaçan'ın seslendirdiği "Akşam Olmadan" şarkısını söyleyen Linet, başarılı performansıyla bir üst tura geçmeye hak kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail merkezli Ynet haber sitesinin editörü Ran Boker ise dün attığı tweet'te şöyle yazdı:

XFactor yıldızı Linet, İsrail karşıtı mitinge katılmıştı. Şimdiyse Eurovision'da İsrail'i temsil etmek istiyor. XFactor'tan bir kaynak 'Programdakiler bu olayı bilmiyordu' diye konuştu.

Jerusalem Post gazetesi, İsraillilerin Linet'i sert şekilde eleştirdiğini yazdı. 

Söz konusu miting, İsrail askerlerinin Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için düzenlenmişti.

Mitingde açılan "Efsane lider Adolf Hitler, sabrımız kalmadı ruhunu gönder" gibi dövizler kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Ünlü şarkıcı haberlerin yayılmasının ardından Ynet editörüne şu açıklamayı yaptı:

Ben her zaman barışçıl yollara inandım. Müziğimi, insanlar arasında bir köprü olarak kullanıyorum. Her türlü şiddete karşı olduğumun altını çizmek gerek. Hatta o konuşmanın sonunda şöyle demiştim: Yaşasın dünya kardeşliği. Yaşasın dünya barışı.

Bununla birlikte İsrail kamuoyundan Linet'e destek de verildi:

Yaptığınız şey sadece hedef göstermek. Şimdi kana susamış kim varsa çamur atacak. Bir gazeteciden beklenen biraz itidal ve sorumluluktur.

 

Independent Türkçe, Jerusalem Post, Serbestiyet

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU