Park bekçileri insanlarla fazla yakınlaştığı için yavru ayıyı vurdu

“İşte bu yüzden halktan ayıları beslememelerini istiyoruz. Bu ayıya yiyecek verenlerin niyeti iyi olabilir ama ayılar asla ama asla beslenmemeli”

Siyah ayı insanlara alışınca vahşi yaşam yetkilileri tarafından vurularak öldürüldü / Fotoğraf: Washington Country Şerif Ofisi

ABD’deki bir vahşi yaşam parkında turistlerin beslediği yavru ayı insanlara çok alışınca park görevlileri tarafından vuruldu.

Oregon eyaletindeki Hagg Lake Park’ta ziyaretçilerin besleyip birlikte fotoğraf çektirdiği siyah ayı insanlara alışınca yetkililer harekete geçti. Uzmanlar ayının insanlara alışmasının “ileride insanların can güvenliği açısından sorun yaratabileceğini” belirtti.

Oregon Balık ve Vahşi Yaşam Dairesi’nden biyologlar, ayının yol kenarına bırakılmış karışık çerez, ay çekirdeği, mısır gibi yiyeceklerle beslendiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biyolog Kurt Licence, “İşte bu yüzden halktan ayıları beslememelerini istiyoruz. Bu ayıya yiyecek verenlerin niyeti iyi olabilir ama ayılar asla ama asla beslenmemeli” dedi.

Licence vahşi hayvanlara verilen bazı besinlerin onları hasta edebileceğini belirterek, “Vahşi hayvanları beslemek asla iyi bir fikir değildir. Onlar kendi başlarının çaresine bakabilecek yeterlilikteler. Onları yalnız bırakıp belirli bir mesafeden izlemek her zaman daha iyidir” diye konuştu.

Polis, bazı kişilerin ayıyla çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasıyla durumdan haberdar oldu.

Geçen hafta yetkililerin ormanın derinliklerine bıraktığı yavru ayı yeniden aynı bölgeye dönünce Oregon Balık ve Vahşi Yaşam Dairesi yetkilileri hayvanı vurma kararı aldı.

Ayının ölüm haberi sosyal medyada tepki çekerken birçok kullanıcı ayının neden yakalanıp başka bir bölgeye götürülmediğini sorguladı.

Washington County Şerif Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Bu, Oregon Balık ve Vahşi Yaşam Dairesi vahşi yaşam uzmanlarının herkesin güvenliği için vermek zorunda olduğu zor bir karardı. Ayının yerini değiştirmek bu vakada bir seçenek değildi. İnsanlar ayıları beslememeli. Bu çok üzücü bir durum” ifadeleri kullanıldı.

Oregon Balık ve Vahşi Yaşam Dairesi, insanlara alışan ayıların yaşadığı bölgelerin değiştirilmediğini çünkü bu hayvanların “insanlarla tehlikeli bir şekilde etkileşime girme olasılığının daha fazla olduğunu” belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU