Fatih Erbakan: Asgari ücret hangi enflasyona göre belirlenecek?

"Çalışanlarımızı hangi enflasyona ezdirmeyeceğiz? 'Özel sipariş TÜİK Enflasyonu' mu yoksa artık çocukların dahi hissettiği yüzde 50 seviyesine dayanmış gerçek enflasyona mı ezdirmeyeceğiz?"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gelen 'asgari ücret' tartışmalarına yönelik yazılı açıklama yaptı / Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2022 yılı asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasına günler kala, ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşın birinci gündem maddesi haline gelen 'asgari ücret' tartışmalarına yönelik yazılı açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Asgari ücret 'Özel sipariş TÜİK Enflasyonu'na göre mi belirlenecek?"

Son zamanlarda bazı hükümet yetkililerinin, "Çalışanları enflasyona ezdirmeyecek asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gereklidir" mealinde açıklamalar yaptıklarını kaydeden Erbakan, "Çalışanlarımızı hangi enflasyona ezdirmeyeceğiz? 'Özel sipariş TÜİK enflasyonu' mu yoksa artık çocukların dahi hissettiği yüzde 50 seviyesine dayanmış gerçek enflasyona mı ezdirmeyeceğiz?" diye sordu.

"Üniversite sınavında baraj puanlarını aşağı çekip, barajı aşan öğrenci sayısını artırdıkları gibi, burada da özel enflasyon oranı sipariş edip, sonra da bu sahte enflasyon üzerinden verilecek maaş artışıyla, 'bak gördünüz mü, enflasyonun üstünde artış verdik' demenin hesapları yapılıyor" diyen Erbakan açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bunlar gibi basit hesaplar yapmanın artık iktidara bir faydası yok, çünkü dar gelirli milyonlar açısından bıçak kemiğe gerçekten dayanmış durumda. Mutfaktaki yangın her geçen gün daha da dayanılmaz hale geliyor. Bu gerçeği aslında iktidar temsilcileri de çok iyi biliyorlar

"İmtiyazlılara süratle, vatandaşa gelince toplantı üstüne toplantı"

Kabine toplantısında ‘3600 Ek Gösterge’ konusunun da müzakere edileceği haberleri için, "Biz bu konuda Hükümet’in yıllardır neyi müzakere ettiğini anlamakta zorlanıyoruz"' diyen Fatih Erbakan, "İmtiyazlılara vermeye gelince son derece süratli ve bonkör olanlar, vatandaşa bir şey verileceği zaman kılı kırk yarıyor, toplantı üstüne toplantı yapıyor, hatta verdiklerini de sonradan yaptıkları zamlar ve vergi artırımlarıyla fazlasıyla geri alıyorlar. Milletimizin "önce millet" anlayışına sahip, "paylaşımda adalet"i tesis edecek, "yaşanabilir Türkiye"yi hayata geçirecek Yeniden Refah iktidarına bir an evvel kavuşması hayati öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU