Evsiz kaldığı için hapse girmek isteyen adam muzla soygun yaptı

Adam bankaya girdikten sonra doğrulttuğu plastik bir poşetle örtülü muzla “Bu bir soygundur” dedi

Laurence James Vonderdell muzlu soygundan sonra polise kendiliğinden teslim oldu / Fotoğraf: The Independent 

Conrad Duncan - The Independent 

İngiltere’de evsizlikle karşı karşıya kalan bir adam “başının üstünde bir çatısı” olsun diye bankaya dalıp muzla soygun yaptıktan sonra polise teslim oldu.

Yakın zamanda oturduğu daireden tahliye edilen Laurence James Vonderdell adlı adam, Barclays bankasının Bournemouth’taki şubelerinden birine girdikten sonra elinde plastik bir poşete sarılı bir muzu silahmış gibi doğrultarak, “Bu bir soygundur” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vonderdell bankadan bin pound (yaklaşık 7 bin TL) çaldıktan sonra, bankaya yakın bir alanda bulunan polis görevlilerine yaklaşarak silahlı bir soygun yaptığını ve “yakalanmak istediğini” söyledi. Ancak polisler herhangi bir işlem yapmadan Vonderdell’i en yakın karakola yönlendirdi.

Bournemouth Crown Mahkemesi’nde ifade veren Vonderdell “başının üstünde bir çatısı” olsun diye bankaya girdiğini ve soygun yaptığını anlattı.

Bankadan çaldığı bin poundla en yakın karakola ulaşmak için yaklaşık 3 kilometre yürüyen Vonderdell, burada göz altına alındı.

Soygun yaptığını ve “sahte silah” kullandığını itiraf eden Vonderdell’e 14 ay hapis cezası verildi.

Vonderdell’in geçen martta gerçekleşen soygunda, önce Nationwide bankasının bir şubesine muzla girdiği ancak çok fazla müşteri bulunduğu gerekçesiyle soygunu gerçekleştirmediği ve bundan sonra Barclays’e gittiği kaydedildi.

Avukat Anne-Marie Garvie, Vonderdell’in “kimseye zarar verme” ve çaldığı parayı kullanma niyetinin olmadığını” ve sadece güvenli bir kalacak yer arayışında olduğunu söyledi.

Vonderdell’in soygunda muz kullanması sıra dışı bir durum olsa da, dünyanın farklı yerlerinde yapılan bazı soygunlarda da meyve kullanıldığı biliniyor.

İsrail’de bir adam bir banka çalışanını el bombası olduğunu iddia ettiği siyaha boyanmış bir avokadoyla tehdit etmişti. Adam bunun ardından 30 bin İsrail şekeli (yaklaşık 49 bin TL) para cezasına çarptırılmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU