Yunanistan'da itfaiyecilerle polis çatıştı

"Sözleşmeli itfaiyeciler yaz boyunca yüreklerini ve ruhlarını ortaya koyarak yangınlarla mücadele ediyor"

Göstericilerle polis arasındaki çatışmalarda bir itfaiyeci yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı (AP)

Yaz mevsiminde yangınlarla boğuşan Yunanistan'da itfaiyeciler, kadrolu iş için cuma günü protesto düzenledi.

Yeni kurulan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı'nın başkent Atina'daki binasının önünde gerçekleştirilen eyleme polis, gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AP haber ajansına göre ülkede yaz aylarında itfaiyeci sayısı 15 bini geçiyor. Bunlardan 5 bini kısa süreli sözleşmeye sahip ya da mevsimlik işe alınan kişilerden oluşuyor.

Mitinge katılan 2 bini aşkın itfaiyeci, işlerinin kalıcı hale getirilmesini ve sayılarının artırılmasını talep etti. Sözleşmelerin her 5 yılda ya da daha kısa süre içerisinde yenilendiği açıklandı.

Göstericiler, "Kalıcılık şimdi", "Yurttaşlar, bize ihtiyaç duyduğunuzda yanınızdayız" ve "İtfaiye teşkilatının güçlendirilmesini talep ediyoruz" sloganları attı.

Sözleşmeli İtfaiyeciler Derneği Başkanı Alexandros Farandakis, şöyle konuştu:

Halk iklim değişikliği hakkında konuşuyor. Bilim de bunun yaşandığını söylüyor. Bu, iklim değişikliğinin etkileriyle başa çıkmak için daha iyi kaynaklara ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor.

"Sözleşmeli itfaiyeciler yaz boyunca yüreklerini ve ruhlarını ortaya koyarak yangınlarla mücadele ediyor" diyen Farandakis, kendilerine defalarca söz verildiğini ancak bunların tutulmadığını öne sürdü.

 

Independent Türkçe, AP, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU