Kılıçdaroğlu'dan "CHP" eleştirisi: Halka kendimizi anlatmadık, sırça köşklerde oturup tepeden baktık, şimdi halkla hareket edeceğiz

Partisinin geçmişteki politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Geçmişte bizim de hatalarımız ve eksikliklerimiz oldu. O hataların hepsini telafi ettim ve edeceğim" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, pandemi döneminde başka partilerden CHP'ye geçen üyelerle bir araya geldi.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, partiye yeni katılanlarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Herkesin birbirini anlaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Siyaseti anlamamız lazım. Siyaset ne için yapılır? Halk için yapılır. Siyaset cebi doldurmak, toplumu ayrıştırmak ve bölmek için yapılmaz. Siyaset kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden yapılmaz. Herkesin işi var mı? Herkesin aşı var mı? Herkes mutlu mu? Türkiye itibarlı mı? Türkiye büyüdü mü? Türkiye birilerine el avuç açtı mı, açmadı mı? Türkiye'nin sorunları var mı? Ve biz bu sorunları nasıl çözeceğiz? Siyasetin konusu budur." diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Geçmişte bizim de hatalarımız ve eksikliklerimiz oldu"

Kılıçdaroğlu konuşmasındai kendi partisine yönelik eleştirilerde de bulundu.

"Geçmişte bizim de hatalarımız ve eksikliklerimiz oldu" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

O hataların hepsini telafi ettim ve edeceğim. Bu parti gerçek anlamda adı üstünde halkın partisi olacak. Halkın partisi ne demektir? Adaletten, hukuktan, sevgiden, barıştan, hoşgörüden yana olan partidir. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa ve siyaset organı onu görmüyorsa, onun açlığını istismar ediyorsa, o siyaset siyaset değildir. Siyaset, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir. Eğer bu ülkede hala insanlar pazar artıklarından besleniyorlarsa, evlerine ekmek götüremeyen binlerce insan varsa, çocuğunu yatağa aç yatıran anne varsa öyle siyaset olmaz. Öyle siyaset yere batsın. Siyaset, herkesin karnının doyduğu, herkesin özgürce düşüncesini ifade ettiği bir alandır.

Kılıçdaroğlu, partili belediye başkanlarından, oy hesabı yapmadan ve fakir mahallelerden başlayarak hizmet götürmelerini, hiçbir ayrım olmadan tüm ibadethanelerin tertemiz hale getirilmesini istediğini anlattı.

"CHP'yi biz size anlatmadık ki, rakiplerimiz gelip anlattılar"

Kanaat önderleriyle konuştuğunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki biz CHP'yi böyle bilmiyorduk. E diyorum ki haklısın. Çünkü CHP'yi biz size anlatmadık ki, rakiplerimiz gelip anlattılar. Peki bunun sorumlusu kim? Biziz. Gitmedik, halka kendimizi anlatmadık. Sırça köşklerde bazen oturduk. Millete bazen tepeden baktık. Bazen böyle çok elit takıldık. Yok artık o. Şimdi halkla beraber hareket edeceğiz. Halkın bütün katmanlarına ineceğiz ve birlikte bu ülkenin sorunlarını çözeceğiz. Ben tek kişiyim ama biz milyonlarız. Aynı hedefe kilitlenmiş milyonlarız. Gücümüzü birleştirebilirsek bu ülkeye huzuru, demokrasiyi, barışı getireceğiz'' dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU